Özel gereksinimlilere özel salon

Tarih: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 10:25

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi’nde birçok branşta eğitim alarak kaliteli zaman geçiren özel gereksinimli bireylerin en sevdiği alanlardan biri de Fitness Salonu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar Halkkent’te bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nden faydalanan özel gereksinimli bireylerin en sevdiği aktivitelerden biri de Fitness Salonu’nda spor yapmak.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin birçok sosyal aktivite ve eğitim olanaklarından yararlanan özel gereksinimli bireyler, Fitnesss Salonu’nda spor yaparak hem sağlıklarını koruyor, hem eğleniyor, hem de motive oluyorlar. Haftanın belirli gün ve saatlerinde gelen bireyler, engel gruplarına göre kendilerine uygun fiziksel aktivite yapıyor.

Ücretsiz hizmet veren Fitness Salonu’nda, Beden Eğitimi Öğretmeni ve fitness antrenörü Emirhan Uka eşliğinde fiziksel aktivite ve egzersiz yapan özel gereksinimli bireyler için her imkan mevcut. 18 yaş üstü özel gereksinimli bireylerin Engelsiz Yaşam Merkezi’ne başvurarak kayıtlarını yaptırıp ücretsiz olarak faydalanabileceği Fitness Salonu’nda; kapsamlı bir spor salonunda bulunan eliptik bisiklet, dambıllar,ağırlık sehpaları,ağırlık barları, koşu bandı,yatay bisiklet gibi tüm spor aletleri mevcut.

Sağlık İşleri Dairesibünyesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi’nde görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni ve fitnessantrenörü Emirhan Uka, özel gereksinimli bireylere spor yaparken eşlik ediyor. Sporun özel gereksinimli bireyler için önemine değinen Uka, “Özel gereksinimli bireylerimizle, genel olarak 18 yaş ve üstü gruplarla fiziksel uygunluk ve egzersiz aktiviteleri yapıyoruz. Uzun soluklu ise vücudun kas ve iskelet sistemini güçlendiren antrenmanlar yapıyoruz. Bizim çocuklarımız genel anlamda yoğun bir şekilde fitness yaptıklarında, dışarıdaki spor branşlarında daha başarılı, daha verimli oluyorlar, sosyal hayata daha fazla adapte olabiliyorlar” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA