Başkan Seçer, kurban bayramı gezisine devam ediyor

Tarih: 12 Temmuz 2022 Salı 12:04

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı kapsamında Tarsus Beylice Mahallesi ile başladığı gezisine, Çamlıyayla ilçesine bağlı Sarıkoyak, Sarıkavak, Atdağı, Fakılar Mahallesi ve Ergene mevkii ile devam etti.

Başkan Seçer’e gezi boyunca CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Büyükşehir Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları, ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

Başkan Seçer, Mersin’in her açıdan çok güçlü bir şehir olduğunu, yaşanan ekonomik krizin getirdiği sıkıntılar olmasına rağmen birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini ifade ederek, “Benim görevim şikayet etmek değil, hizmet yapmak. 3 yılı doldurduk. Elimizden geleni değil, gereğini yaptık. 3 yıl içindeher şeyin en iyisini yapmak için uğraştık. Seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı seçiliyor. Fakat, seçim sisteminden kaynaklı olarak bazı şehirlerde Meclis çoğunluğu, O’nun partisinde olamayabiliyor. Tıpkı Mersin’de olduğu gibi. Bu durumda ne oluyor, sıkıntı oluyor. Yani Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi ‘topal ördek’ oluyor. Ama çok şükür, topal ördek falan değiliz. Rızkımız bir yerden kesilir, bir yerden açılır. Hiç mesele değil” dedi.

Başkan Seçer, geride kalan 3 yıl içinde değişik zamanlarda yaklaşık 1 milyar liraya yakın borçlanma talebinin olduğunu ifade ederek, “Bu paraların önemli bir kısmı verilmedi. En son 300 milyon lira borçlanma yetkisi aldık, ama daha kullanmadık. Çünkü bir de İller Bankası’ndan teminat almamız lazım. Kamu bankaları zaten kredi vermiyor ama, bir şekilde çözeceğiz. Zamanında talep ettiğimiz borçlanmalar kabul edilseydi, bugün yaptığımız birçok hizmeti o dönemde daha uygun finansal koşullarla yapmış olacaktık. Örneğin o zaman asfaltın tonu 3 bin lirayken, bugün 9 bin lira. Bu tip sıkıntılar yaşıyoruz. Siyasi inatlaşmaların bizim hizmetlerimize de yansıması oluyor. Ama Allah’ın izniyle; Anamur'dan Tarsus'a, Mut’tan Çamlıyayla'ya kadar hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

 


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA