Kafka Kitap’tan okuru için 2 yeni kitap

Tarih: 27 Haziran 2022 Pazartesi 12:18

Şebnem Soral Tamer’in ilk romanı Gece Denizi’ ile Sadık Usta’nın Ütopya ve Masalbilim-Binbir Gece Masalları adlı kitapları raflardaki yerine aldı.

Yaz mevsimi nedeni ile insanlar kafalarında tatil planlarını yaparken Kafka Kitap'ta de boş durmayarak Şebnem Soral Tamer'in ilk romanı Gece Denizi' ile Sadık Usta'nın Ütopya ve Masalbilim-Binbir Gece Masalları adlı kitaplarını çıkartarak satışa sundu.

Haziran ayında Kafka Kitap, deneyimli editör ve metin yazarı Şebnem Soral Tamer'in, ilk romanı Gece Denizi’ni ve Türkiye’nin en sevilen düşünürü Sadık Usta’nın Ütopya ve Masalbilim-Binbir Gece Masalları adlı kitabının yeni edisyonunu yayımladı. Kafka Kitap logolu tüm kitaplar, raflarda ve internet satış sitelerinde satışa sunuldu.

Sadık Usta, kitabının ilk bölümünde okuyucu için, Binbir Gece Masalları’nın keşfine ve masalların tarihsel kökenine derinlemesine bir bakış sunarak ikinci bölümde ise kendi çevirisini yaptığı 8 örnek üzerinden ütopyanın izini sürüp, tarihsel ve toplumsal işlevlerini inceliyor.

Şebnem Soral Tamer de, editörlüğün ve metin yazarlığının verdiği tecrübe ile hem zengin hem de akıcı bir dil kullanarak Gece Denizi ile 53 yaşındaki kahramanının dünyasından okuyucuya ışık tutuyor. Romanın kahramanı 52 yaşındaki Servi’nin korktuğu yaşlılığı nedeni ile ölümü beklemek yerine yaşadığı şehirden çok uzakta bir yere gidip göçme ânında gerçekleştiği rivayet edilen anılar gösterimini garantiye almak istercesine tuttuğu defterdeki anılarını kendine has tarzı ile okuyucuya aktarıyor.


Etiket: Kafka Kitap, Şebnem Soral Tamer, Sadık Usta,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA