Toroslu 1250 öğrencinin mezuniyet sevinci

Tarih: 25 Haziran 2022 Cumartesi 13:14

Mersin’in köklü eğitim kurumlarından Toros Üniversitesi’nde eğitimlerini tamamlayan 1250 öğrenci mezun olarak diplomalarını aldı.

 

Mersin'de, Toros Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 24 Haziran 2022 Cuma günü Servet Tazegül Spor Salonu’nda görkemli bir törenle gerçekleşti.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma merasimi ile başlayan tören, Servet Tazegül Spor Salonu’nda devam etti. Çelenk sunma törenine Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, Dekanlar, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.
1250 öğrencinin mezun olduğu törene Toros Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz’ün yanı sıra İl Protokolü, Mütevelli Heyet Üyeleri, Dekanlar, Yüksekokul Müdürleri, Enstitü Müdürleri, akademisyenler, idari personeller, basın mensupları, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.
mezun öğrenciler ve öğretim elemanlarının kortej yürüyüşü ile başlayan törende ilk olarak sözü alan Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Haydar Arslan ‘’Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için bir araya geldik. Yıllar geçen emeklerimizi, uykusuz kaldığımız final haftalarımızı ve unvanlarımıza sahip olmak için sayısız gerçekleştirdiğimiz araştırmaların sonucu olarak mezuniyete hak kazanan tüm öğrenci arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Sevgili Mezun arkadaşlarım, bugünün hiç gelmeyeceğini düşünerek yaşadığımız acı tatlı günleri geride bırakıp yeni ve farklı bir yola çıkmanın hem heyecanı hem de merakı içindeyiz. Bugün başardıklarımız geleceğimizin doğrudan teminatı olacaktır. Hepimiz ayrı ayrı dünyalara ve yönlere gideceğiz. Biz Toros Üniversitesi ailesi olarak hem elçilik görevimizi hem de birbirimize karşı olan aile üyesi meşalesini bizden sonraki gelecek Toros Üniversitesi’ndeki arkadaşlarımızla yücelteceğiz" dedi.
Arslan’ın ardından söz alan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz ’’Sevgili Meslektaşlarım, bugünün gerçekleşmesi sizlerin özverili çalışmaları sayesindedir. Mezuniyet aşamasına gelinceye kadar, oldukça uzun olan bu süreçte özellikle salgın koşullarında öğrencileriniz için elinizden gelenin en iyisini yaptınız, sizlere çok teşekkür ederim. Değerli aileler, sizler, canınız çok sevdiniz evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Çok fedakârlıklarda bulundunuz. Üniversite hayatı boyunca onlarla üzüldünüz, onlarla sevindiniz. Bugün evlatlarımız için gurur duyma vakti. Sevgili gençler, aileleriniz çok önemlidir. Sizleri mezun ederken onların önünde saygıyla eğiliyor, sizlerin üzerindeki emekleri için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Toros Üniversitesi'nin 27 yıllık bir emekten sonra kurulduğunu belirterek, "Toros Üniversitesi 27 senede kuruldu. Daha kısa zamanda kurulan üniversiteler de var ama Mahsuni demiş ki ‘’Anladım ki hayat bize zor.’’ Gerçekten kolay olmuyor bazı kişilerin bazı şeyleri yapması. Gençlerimiz, çocuklarımız sadece bizim evlatlarımız değil hatta sadece ülkemizin mensupları da değil. Dünyanın sorumlulukları onların omuzlarında. Akranlarına göre iyi yetişmeleri gerekiyor. Ben naçizane her yaştaki Türk çocuklarının dünyadaki akranlarından daha güçlü daha yetenekli daha başarılı olduklarını yaşayarak gördüm. Bu düşüncelerle çocuklarımıza karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmenin en önemli yolunun da eğitim olduğunu fark ettik. Siz değerli veliler de aynı düşüncede olduğunuz için çocuklarınızı bugünlere getirmişsiniz. Bizim yapmak istediğimiz her nesile katkıda bulunmak ya da sizin yapmak istediğiniz şeyleri gerçekleştirme konusunda ortam hazırlamak. Toros Üniversitesi’nin öğrencileri, mezunları bence iki alanda arzu ettiğimiz seviyeye gelmişlerdir. Bunlardan bir tanesi üniversitelerin varlık sebebi olan akademik eğitim ve iktisasla ilgili bilgi ve tecrübe birikimi. Bunu konuda iddia ile söylüyoruz Türkiye’nin en iyilerinden biriyiz" ifadesini kullandı.
Açılış konuşmalarında son olarak söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'in bir üniversite kenti olması, Atatürk’ün kurduğu yolda gösterdiği hedefte olan bir belediye başkanı olarak kendisine gurur verdiğini kaydederek, "Ulu önderin dediği gibi hayatta en hakiki mürşit ilimdir. İlimin peşinden giden toplumlar dünyada her zaman saygın toplumlar olmuştur. Üniversitelerde demokratik ve özgürlükçü toplumlarda özerk bilimin yapıldığı alanlardır. Eğer bir üniversite özerkse, bilimini özerk şekilde yapıyorsa orada bilimde, demokraside, düşünce ortamı da gelişir. Biz böyle bir üniversite ortamı hayal ediyoruz. Elbette ki ülkemizde üniversite sayısı nicelik olarak artsın ama nitelikli üniversiteler istiyoruz. Çocuklarımızın daha iyi yetiştiği, dünya koşullarına adapte olabildiği, mücadele edebildiği, rekabet edebildiği öğrencilerin yetiştiği üniversiteler istiyoruz. Bilimin ışığında yürüyen, siyasetin etkisinde kalmayan, özgür düşünebilen üniversiteler istiyoruz. İşte Mersin’de de umut ediyorum bu anlayıştaki üniversitelerin sayısını çoğaltacağız. Şu anda Mersin’de 2 devlet 2 vakıf üniversitemiz olmak üzere 4 üniversitemiz var. Toros Üniversitesi’ni takdir ediyorum. Aslında uzun yılların emeği var. Kuruluş tarihinin 2009 olması sizleri aldatmasın. Muazzam çalışan, sadece üniversitede sınıflarda öğrencilerine bilim öğreten bir üniversite olan bir üniversite olarak görmeyin. Bizimle Mersin’in sosyal hayatına katkı sunabilmek için kültürüne, sanatına, sporuna, gençliğine, toplumuna, çocuğuna yarar saplayabilmek için ortak projeler geliştirebilme ferasetine sahip bir yönetim anlayışına da sahiptir. Burada huzurunuzda başta kurucu başkanımız olmak üzere sayın rektörümüzün nezdinde tüm hocalarımızı kutluyorum. Hocalarımızın emeği çocuklarımızda çok büyük" ifadesini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler sahneye davet edilerek temsili diplomaları takdim edildi.
Diplomalarının verilmesinin ardından öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetin keyfini çıkardı.


Etiket: Mersin, Toros Üniversitesi, Mezuniyet,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA