Dünyaca ünlü çellist Mersin’de büyüledi

Tarih: 1 Haziran 2022 Çarşamba 13:36

Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest) kapsamında şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Festival Orkestrası ile sahne alan dünyaca ünlü genç çellist Jamal Aliyev, performansı ile büyüledi.

20'inci  Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde klasik müziğin başyapıtlarını sanatseverlerle buluşturdu.
Dünyaca ünlü Çellist Jamal Aliyev’e Festival Orkestrası’nın eşlik ettiği konser, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleşti.
İki bölüm halinde gerçekleştirilen konserde, başarılarıyla klasik müzik dünyasının dikkatini üzerine çeken, İngiltere merkezli Classic FM tarafından “Dünyanın 30 Yaş Altı En Önde Gelen 30 Müzisyeninden Biri” olarak seçilen Jamal Aliyev, seslendirdiği Dvorak Çello Konçertosu ile dinleyenlerini kendisine hayran bıraktı. Concert Artist Guild yarışması da dahil pek çok ödülle dünya çapında kariyer elde eden Sanatçı, Almanya Hochschole für Music Köln’de doktora eğitimine devam etmekte. Konserin diğer bölümünde ise klasik müziğin bir başka başyapıtlarından Çaykovski 5'inci Senfonisi’ni seslendiren Festival Orkestrası, konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.


Etiket: Mersin, Festival, İbrahim Yazıcı, Jamal Aliyev, Konser,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA