Sıcak hava için yaşlı, çocuklar ve kronik hastalara önemli uyarı

Tarih: 1 Haziran 2022 Çarşamba 11:22

Doğu Akdeniz Bölgesinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye başlaması nedeni ile uzmanlar uyarıda bulunarak yaşlı ve çocukların 11-16 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları uyarısında bulundu.

Doğu Akdeniz Bölgesinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye başladı. Artan hava sıcaklıkları beraberinde farklı sağlık sorunlarını da getirirken, uzmanlar özellikle yaşlı ve çocukların ve kronik hastalıkları olanların 11-16 saatleri arasında önlem alarak dışarıya çıkması uyarısında bulundu.  
Bu arada artan anı sıcak hava neden ile de Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6'ıncı Bölge Müdürlüğü Uyarı Merkezinden alınan bilgilere göre;
Doğu Akdeniz Bölgesinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; önümüzdeki hafta başına kadar Doğu Akdeniz bölgesinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Çukurova bölgesinde beklenen günün en yüksek hava sıcaklıklarının; Adana'da 34-35, Osmaniye 34-36, Kilis’te 37-39, Kahramanmaraş’a 35-37, Hatay’da 34-36 Gaziantep’te 38-40 , Mersin ( Tarsus, Mut ve Silifke İlçeleri ) 30-35 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Uzmanlar da, mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatleri olar 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ettiğini bildirdi.

 


Etiket: Mersin, Adana, Osmaniye, sıcak hava,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA