Bu sergi kaçırılmaz

Tarih: 22 Mayıs 2022 Pazar 12:37

Mersin’de Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencelerinin ’Arkeolojik eserler ve ören yerleri’ temalı resim büyük ilgi gördü.

Kültür Bakanlığı ve Güzel Sanatlar Liseleri işbirliği ile 'Müzeler Haftası' kutlamaları kapsamında Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi, Mersin Arkeoloji Müzesi’nde öğrencilerin 'Arkeolojik eserler ve ören yerleri' temalı resim çalışmalarını sergiledi.
Özgün baskı, tuval üzerine akrilik ve karışık teknik ile yapılan resimlerin yapılış sürecinde Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri atölye olarak müze ortamından faydalanarak, çizim-boyama çalışmaları yaptı. Sürecin sonunda ortaya konulan eserler Mersin Arkeoloji Müzesi Sergi salonunda kutlamalar kapsamında sergilendi.
Açılışı yapılan ve Eren Mert Kalpak, Ece Beril Taş, Eylül Can, Melek Naz Kara, Melek Naz Kılıçarslan, Hüseyin Batu, Gece Dilek, Şükran Nida Alkaya, Şahin Karaduman, Defne Yeşil, Eylül Asil, Gülbahar Cindi, Büşra Cindi, Ayşenaz Göçer, Nisanur Durmuş, Uğur Demiral, Almira Gül, Lara Gül, Nisanur Günay, Gamze Kalın, Emir Çelik, Ayçanur Arıkan, Demir Kabul, Selen Aday, Mustafa Demirtaş, Nehir Dinçer, Oğuzhan Çetinkaya, Selen Arslanhan, Melike Öz, Bergin Bektaş, Deniz Devrim Akkaya, Ahmet Batıbey, Dila Gökşin Can, Emine Efrenk, Dursun Gül Yedigöl, Bengü Sağ, Ela Galina Keçeli ile İclal Sidar'ın çalışmalarının olduğu sergi, Arkeoloji Müzesi Sanat Galerisi’nde ay sonuna kadar gezilebileceğini belirtildi. 


Etiket: Mersin, Sergi, Arkeoloji,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA