İçel idman Yurdu, adını finale yazdırdı

Tarih: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 16:03

Türkiye Futbol Federasyonu 3’üncü Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu, Play-Off yarı final rövanş maçında Orduspor 1967 A.Ş.’yi 3-0 mağlup ederek finale yükseldi.

İçel İdman Yurdu, TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup Yükselme Play-Off Yarı Final rövanş maçında Orduspor’u 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı ve Fethiyespor eşleşti.
Mersin Stadyumu’nda oynanan maça etkili başlayan Kırmızı Lacivertliler, 38'inci dakikada Umut Aydın’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra ataklarını artıran İçel İdman Yurdu, ayağına gelen fırsatları değerlendiremeyince soyunma odasına 1-0 galip girdi. İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan Mersin ekibi, 50'inci dakikada Sabit Hakan Yılmaz’ın attığı golle farkı ikiye çıkardı. Bu golle birlikte skor avantajını ele geçiren İçel İdman Yurdu, rakibi karşısında baskısını iyice artırdı.
Ordu ekibinde Batuhan Akyüz 72'inci dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Eksik rakibi karşısında ataklarını iyice artıran İçel İdman Yurdu, 83.dakikada Nurettin Çağlar’ın golüyle skoru 3-0 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca maç 3-0 sona erdi.
Bu sonuçla finale yükselmeyi başaran Mersin ekibi, Fethiyespor ile eşleşti.
GÜLTAK YALNIZ BIRAKMADI
Mücadeleyi yerinde izleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak stadı hınca hınç dolduran 25 bin taraftara teşekkür ederek, "Tüylerimiz diken diken oldu. Bu kent yeniden bir diriliş hikayesi yazıyor. Bugün sahada Süper Lig’de mücadele eden takımlara nasip olamayacak bir atmosfer vardı. Bu kent artık alt ligleri değil Süper Ligi hak ediyor" dedi.
'TARAFTARLARIMIZA MİNNET BORÇLUYUZ'
Müsabakanın ardından soyunma odasında İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık ve futbolcuları ziyaret eden Başkan Mustafa Gültak, "Finalde Fethiye Spor ile mücadele edeceğiz. Tarafsız sahada oynanacak o maça da gidip takımımızı yalnız bırakmayacağım. Başta taraftarlarımız olmak üzere desteğini esirgemeyen herkese minnet borçluyuz. Tüm taraftarımızdan Allah razı olsun. Bu birlik ve beraberlik ruhuyla Fethiye’yi de eleyip bir üst lige adımızı yazdıracağız. Yeniden dirilişin ateşini yaktık. Devamı da gelecek" diye konuştu.
ÖZYİĞİT: BU BİZİM İÇİN DİRİLİŞ MAÇIYDI
Mersin Stadyumunda maçı izleyen diğer isim ise Yenişehir Belediye Başkanı Abdullan Özyiğit oldu. Başkan Özyiğit, 90 dakika boyunca coşkulu atmosferi yaşarken maç sonu ise yaptığı açıklama da, "Kentimizin takımı İçel İdman Yurdu hemşehrilerimizin büyük desteğiyle finale yükseldi. 2. Lig'e çıkacağımıza yürekten inanıyorum. Mersin İdman Yurdu ruhunu sahaya yansıtan takımımıza ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte takımımıza sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Bu bizim için diriliş maçıydı. Çok mutluyuz" dedi.
YILMAZ: HEP DESTEK, TAM DESTEK
Müsabakanın ardından sahaya inerek İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık ile kulüp yönetimini ve futbolcuları tebrik eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın  Yılmaz, “Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig, 3. Grupta mücadele eden şehrimizin takımı İçel İdman Yurdumuzun, 2. Lig’e yükselme mücadelesini on binlerce taraftarla birlikte izlemenin mutluluğunu yaşadık. Bu başarıda emeği olan Kulüp Başkanımız Metin Saltık’a ve değerli yönetimine, teknik heyetimize, futbolcularımıza ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.
"Mersinimiz, Süper Lig'de bir takımla temsil edilmeyi hak ediyor. Umarım en kısa sürede Süper Lig'e de çıkma başarısı gösteririz" diyen Başkan Yılmaz, İçel İdman Yurdu’na; tesis tahsis ettiklerini ve binlerce taraftar ile destek verdiklerini de hatırlatarak; "İçel İdman Yurdu Spor Kulübümüze, konaklama ve antrenman yapabilecekleri Korukent Mahallemizde bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezimizdeki tesisimizi tahsis ettik. Her hafta 100 gencimizi İçel İdman Yurdu’nun evinde oynadığı maçlarda ağırladık ve Toroslar’dan taraftarları servislerle maça götürdük. Şehrimizin takımı İçel İdman Yurdu’nun her zaman yanındayız. Çocuklarımızla, gençlerimizle ve hemşehrilerimizle tribünlerde yerimizi alıyoruz. Takımımız, taraftarını arkasında hissetsin istiyoruz" diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA