Geleceğin senaristleri finale kaldı

Tarih: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 13:42

Mersin Üniversitesi öğrencileri Muhtar’ adlı senaryo ile ’Kadının Gözüyle Sinemanın Gücüyle’ adı altında gerçekleştirilen ’Yeni Nesil Sinema Okulu’ projesinde 5 finalistten biri oldu.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri Emine Doru, Zelal Fırat, Melisa Türkmen, Merve Çolak ve Berfin Korkmaz'dan oluşan ekip, Emine Doru'nun fikrinden hareketle kaleme aldıkları 'Muhtar' adlı senaryo ile 'Kadının Gözüyle Sinemanın Gücüyle' adı altında gerçekleştirilen 'Yeni Nesil Sinema Okulu' projesinde 5 finalistten biri oldu.   

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlamış olduğu ve Hollanda Büyükelçiliği İnsan Hakları Programı katkıları ile gerçekleştirilen "Yeni Nesil Sinema Okuluö projesi, sinema alanında kariyer hedefleyen kız öğrencilerin desteklenmesini amaçlıyor. Proje, Türkiye'deki tüm üniversitelerin ilgili fakültelerinde eğitim gören kız öğrencileri; toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının güçlendirilmesi konularında film çekmeleri için teşvik etmeye yönelik.  
67 projenin katıldığı senaryo yarışmasında ilk beş içinde yer alma başarısını gösteren Mersin Üniversitesi öğrencileri Emine Doru, Zelal Fırat, Melisa Türkmen, Merve Çolak ve Berfin Korkmaz, film endüstrisi ve akademiden alanında uzman önemli isimler tarafından çevrimiçi ve yüz yüze olarak yürütülen özel eğitimlere ve seminerlere katılacak ve çekimler öncesi eğitim kampına davet edilecek.  
Eğitim etkinlikleri ve kısa film projelerinin geliştirilmesinden sonra ekipler filmlerini çekmeye başlayacak. Teknik ekip ve ekipman desteği de sağlanacak olan filmlerin ilk gösterimi, Ekim 2022'de 59'uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapılacak.


Etiket: Mersin, Üniversite, İletişim, Sinema, yarışma,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA