Mersin, 1 Mayıs’a ilgisiz kaldı

Tarih: 1 Mayıs 2022 Pazar 16:24

Mersin’deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları ilgi görmedi.

 

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları ilgi görmedi. 
Sabah saatlerinde eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde toplanan sendikalar, demokratik kitle örgütleri, dernekler, öğrenciler ve halkların oluşturduğu kortej, 'Bu düzen dikiş tutmaz, sömürüsüz bir dünyayı biz dokuyacağız', 'Haksızlıklara, adaletsizliklere, sömürüye, yoksulluğa karşı 1 Mayıs’ta bende varım' demek için pankart ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Alanı’na yürüdü.
CHP Milletvekilleri Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın da hazır bulunduğu etkinlikte Türk-İş Temsilcisi ve Yol-İş Mersin Şube Başkanı İrfan Gültekin, KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü SES Mersin Şube Eş Başkanı Zeki Sinan Doğan ve sonrasında Mersin Kadın Platformu adına Tüm Bel Sen Mersin Şube Kadın Sekreteri Nesibe Keskin birer konuşma gerçekleştirdi.
Emek ve Demokrasi Platformu adına ortak basın açıklamasını ise Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel – İş Sendikası’nın Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy okudu. 1 Mayıs’ın, işçi sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu anımsatan Göksoy, “Tüm dünyada, bu meydanda ve ülkenin her yerinde coşkuyla, umut ve heyecanla kutlanıyor. Yasaklara, baskılara rağmen umudu büyütüyoruz. Her gün 1 Mayıs, her yer 1 Mayıs, birlikte değiştireceğiz diyoruz. Bu vesileyle buradan bir kez daha Taksim 1 Mayıs alanının yasaklanmasını kabul etmediğimizi ve yasakların kalktığı bir ülke için mücadele kararlılığımızı ifade ediyoruz" dedi.
Sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı yeni bir toplumsal sözleşme istediklerini ifade eden Göksü, "Düşüncenin, ifade özgürlüğünün cezalandırılmadığı, savaşların olmadığı, başta Kürt sorunu olmak üzere sorunların barış ve diyalogla çözüldüğü, cezaevleri yerine okulların yapıldığı, işkence ve kötü muamelenin yaşanmadığı bir ülke istiyoruz. Birleşerek ve ortak mücadele ile inşa edeceğiz! Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı, kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği bir ülke istiyoruz. Birleşerek gerçekleştireceğiz! Çalışma hakkımızı ortadan kaldıran OHAL uygulamaları ve uygulayanları gidecek, birleşerek biz kazanacağız! Biz tüm sömürülenler, yoksullaşanlar, ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, 84 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var. Birleşerek değiştireceğiz!" diye konuştu.

Daha sonra ise sanatçı İlkay Akkaya bir konser verdi. Konser sırasında kutlamalara katılanlar gönüllerince de eğlenme fırsatı buldu.


Etiket: Mersin, 1 Mayıs, kutlama,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA