Konar göçerlerin yaşamı sergilenip panelde anlatıldı

Tarih: 30 Nisan 2022 Cumartesi 11:17

Mersin’in konar göçer yaşamının doğa ile bağlarının yer aldığı fotoğraf sergisi ve panel büyük ilgi gördü.

Mersin Üniversitesi ile Doğa Derneği'nin birlikte organize ettiği 'Torosların Yaşayan Miras Alanları ve Geleceği' konulu panel büyük ilgi gördü.
Panelde konuşan Doğa Derneği Mersin Bölge Sorumlusu Turan Çetin, Mersin’in Bolkar Dağları'nın önemli doğa alanı olmasının yanında nesli tehlikede olan pek çok canlının yaşam da alanı olduğunu belirterek, " Bölge de tehlike altında olan sadece türler değil aynı zamanda konar göçer kültürüdür. Biyolojik çeşitliliği, nesli tehlike altında olan küçük akbabaları ve Mersin’in ekosistemlerini destekleyen bu kadim kültürün yaşaması için çalışıyoruz" dedi.
Panelin yanı sıra konar göçer kültürün doğa ve biyoçeşitlilik ile bağlantılarını ve nasıl desteklediğini anlatan bir de fotoğraf sergisi açıldı. Sergide konar göçerlerin doğa ile olan bağları fotoğraflarla gözler önünde serildi. 

 

 

Etiket: Mersin, Doğa Derneği, sergi panel


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA