59 üreticiye 7 bin 375 passiflora fidesi

Tarih: 6 Nisan 2022 Çarşamba 11:01

Büyükşehir Belediyesi, ’Passiflora Fidesi Dağıtım Projesi’ kapsamında bu yıl 6 ilçede 28’i kadın olmak üzere toplam 59 üreticiye 7 bin 375 passiflora fidesi dağıtımına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından “Passiflora Fidesi Dağıtım Projesi” adıyla küçük ölçekli üreticiler için yeni bir destek hayata geçirildi. Bu yıl 6 ilçeden 59 üreticiye verilecek 7 bin 375 passiflora fidesinin 6 bin 500 adedi, Anamur’da düzenlenen dağıtım töreninde 3 ilçedeki 52 üreticiye teslim edildi. Fidelerini teslim alan üreticiler ile kooperatif arasında alım garanti sözleşmesi de imzalandı.

Üreticilere sunduğu desteklere her geçen yıl yeni alternatif ürünler ekleyen Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in bereketli topraklarında tıbbi aromatik bitkiler içerisinde yer alan passiflorayı da yeşertmeye başlıyor. Açık yaraların tedavisi ile ağrı kesici ve sakinleştirici ilaçlarda da kullanılan passiflora bitkisinin yetiştiriciliğini yaygınlaştırmayı hedefleyen Büyükşehir, proje kapsamında bu yıl 28’i kadın, 31’i erkek olmak üzere Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Silifke, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinden toplam 59 üreticiye destek sağladı.

Her bir üretici 125 adet fidan desteğinden yararlandı. Üreticilerin her bir fidandan ilk yıl için 5 ile 7,5 kilogram arası verim elde etmesi hedeflendi. 1 kilogram meyveden ortalama 50 lira kazanç sağlanan bitkinin hasat sonrası ilk ürünleri için Anamur Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi şimdiden üreticilere alım garantisi verdi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA