Mersin Ulaşım Master Ana Planı çalışmaları devam ediyor

Tarih: 4 Nisan 2022 Pazartesi 11:39

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde 2021’in Aralık ayında ’Ulaşım Master Ana Planı’ yenileme çalışmaları başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin öncülüğünde çalışmaları sürdürülen Ulaşım Master Planı’nda, raylı sistem için fizibilite raporunun hazırlanması, 35 kilometre 3 etaplı raylı sistem ön projelerinin hazırlanması, toplu taşıma hat optimizasyonu, 16 adet köprülü kavşak ön projelerinin hazırlanması, 150 adet kavşağın fiziksel olarak incelenip gerekli düzenlemelerin yapılması, lastik tekerlekli toplu taşıma sistemi rehabilitasyonu eylem planının hazırlanması, otopark ihtiyaçlarının belirlenmesi ve yapımı gibi başlıklar yer alıyor.

Mersinlilerin sorunlarını ön sıraya koyarak bir plan hazırlamak isteyen Büyükşehir, Ulaşım Master Ana Planı kapsamında yapılacak işlere,vatandaşların fikirlerine başvurulduğu bir anket çalışmasını da ekledi.Ulaşım sorunları hakkında soruların yöneltileceği anket çalışması, Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürü Murat Altuntaş, günümüz ve hedef yıl 2035 olmak üzere kent içi ulaşımında Mersin’in mevcut ve gelecekteki problemlerini çözecek kararlar almak için Mersin Ulaşım Ana Planı’nı yaptıklarını belirtti.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA