Göçmen’deki katlı kavşak trafiğe açtı

Tarih: 4 Nisan 2022 Pazartesi 11:18

Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım projelerinden birisi olan Göçmen’deki katlı kavşak çalışmaları tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım projelerinden birisi olan Göçmen’deki katlı kavşak çalışmaları tamamlandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer’in araçlarıyla kavşaktan geçiş yapmalarının ardından 85’inci gününde kavşak trafiğe açıldı.Başkan Seçer, olumsuz hava koşullarına rağmen kavşak çalışmalarının 84 günde tamamlandığını ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi daha etkin, efektif ve çabuk hizmet yapan bir belediye haline geldi” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından yapımı tamamlanan Göçmen’deki katlı kavşağın açılışında bürokratlar, daire başkanları ve teknik ekip de yer aldı. Ayrıca Başkan Seçer’e Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyeleri ve Mersin Bisikletli Kadınlar da eşlik ederek, bisikletleri ile bisiklet yolundan geçti. Katlı kavşakta yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için Fen İşleri Dairesi’nin yapımını tamamladığı Göçmen’de 2, Beşyol’da da 1 adet üst geçit yer alıyor.

Başkan Seçer, aracı ile kavşaktan geçtikten sonra yaptığı değerlendirmede, “Bu kavşağın Doğu-Batı aksı 755 metre. Kuzey-Güney aksı da 440 metre. Diğer taraftan kapalı kısım da 86 metre. Üzerinde manevra yapacak, dönüş yapacak araçlara da muazzam bir alan sağlıyor. O açıdan çok iyi oldu bu. Diğer taraftan bu katlı kavşak, akıllı katlı kavşak. Çünkü eğimi yüzde 3-3,5 civarında. Bu önemli bir eğim oranı. Ayrıca, kapalı kısımdaki aydınlatmalar gün ışığıyla eş zamanlı olarak sensörler vasıtasıyla ayarlanabiliyor. O da çok önemli ve ilk bisiklet yoluyla beraber tasarlanan katlı kavşak bu. Bizim Kuzey-Güney aksında stadyum, sahil Adnan Menderes Bulvarı arasında 5 bin 700 metrelik bu güzergâhta bisiklet yolu var. Bu katlı kavşak o bisiklet yolunu birbirine bağlıyor” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA