Şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası

Tarih: 17 Mart 2022 Perşembe 12:25

Mersin’de 11 şehit yakını ve gaziye törenle, Devlet Övünç Madalya ve Beratları verildi.

 

 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ve tevcihi ile yurt içinde ve dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek gazi ve şehit olanların kanuni mirasçılarına Devlet Övünç Madalyaları ve Beratı verildi.
Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su ve Zeliha Su Hanımefendinin yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, il protokolü üyeleri ile davetliler katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program, şehit ve gazilerin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti. Programda yaptığı konuşmasında tarihten günümüze yüce milletinin her zaman hür ve bağımsız yaşadığını vurgulayan Vali Su, kahraman gaziler ve aziz şehitlerin kanları ve canlarıyla bu vatanı bize emanet ettiklerini söyledi.
Türkiye'de huzur içinde yaşamamızı şehit ve gaziler borçlu olduğumuzu ifade eden Vali Su, "Bu yüzden kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi. 
Şehitleri kıymetli aileleri ve gazilerin her zaman ‘vatan sağ olsun’ diyerek gösterdikleri metanetin takdire şayan olduğunu ifade eden Vali İhsan "Şehitlerimiz artık bu milletin evladı, onların aileleri de gazilerimiz de hepimizin kardeşi, hepimizin akrabaları ve bizlere emanettir. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bize bıraktıkları bu kutsal vatanımıza onlardan aldığımız ilham ve güçle sahip çıkmaya devam edeceğiz. Vatanımızı, milletimizi, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.
Program; şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve gazi yakınlarımızın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih olunan Devlet Övünç Madalya ve Beratını Vali Su’nun elinden almaları ve günün anısına fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.


Etiket: Mersin, şehit, gazi, Devlet Övünç Madalyası,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA