Mersin’de ele geçirildi; 100 gramı 500 bin dolar

Tarih: 7 Mart 2022 Pazartesi 09:37

Mersin’de jandarma ekipleri düzenlediği operasyonda piyasa değeri 500 bin dolar olan Kaliforniyum ele geçirirken bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Mersin'de düzenlenen operasyonda ekipler piyasa değeri 500 bin ABD doları olan, nükleer araştırmalar ile petrol kuyularında nem ölçüm aygıtlarında, altın ve gümüş araştırma çalışmalarında kullanılan radyoaktif metalik bir kimyasal element olan Kaliforniyum ele geçirdi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kimyasal madde ve cep telefonu kaçakçılığı yapan bir kişiye yönelik operasyon gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri Akdeniz İlçesi Turgutreis Mahallesinde yabancı uyruklu bir şahsın elinde bulunan Kaliforniyum isimli kimyasal elementi (petrol kuyularında nem ölçüm aygıtlarında, altın ve gümüş araştırma çalışmalarında kullanılan) 500.000 ABD karşılığında satmak için müşteri arayışında olduğu bilgisine ulaştı. 
Jandarma şüpheli şahsı yakalamak, kimyasal maddeyi ele geçirmek amacıyla AFAD İl Müdürlüğü KBRN personeli desteğinde operasyon düzenledi. Operasyonu sonucunda 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliye ait evde yapılan aramada 102 gram ağırlığında kaliforniyum elementi ele geçirilerek Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na gönderilmek üzere muhafaza altına alındı. Yine aynı şüpheliye ait evde gümrük kaçağı olan piyasa değeri yaklaşık 230.000 TL tutarında (46) adet cep telefonu ele geçirilerek el konuldu.
Yakalanan şüpheli işlemleri tamamlanmak üzere Mersin İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA