Mezitli’nin 15 yılı belgelenerek gösteri oldu

Tarih: 25 Şubat 2022 Cuma 11:41

Mersin’de belgesel fotoğrafçı Abdulla Sert, Mezitli ilçesinin son 15 yılını fotoğraflayarak sunumunu yaptı.

Mersin'de usta fotoğrafçı, belgeselci Abdulla Sert, yaşadığı merkez Mezitli ilçesindeki mimari değişimi 15 yıldır çektiği fotoğraflarla belgeleyerek 'I Love Mezitli' gösterisini bir sunumla fotoğraf severlerin beğenisine sundu.

Abdulla Sert'in gösteri ve sunumu, Mersin Fotoğraf Derneği'nde (MFD) gerçekleşti. Mezitli Belediye Başkan Yardımcı Nuran Kurtuluş'un yanı sıra dernek üyelerinin de hazır bulunduğu 'I Love Mezitli' gösteri sunumunda konuşan Abdulla Sert, 1990 yılında Mersin’e çalışmak amacıyla taşındığın Mezitli’de yerleşerek 4 yıl keyifle yaşadığını belirterek, "Mezitli'de 4 yıl yaşadıktan sonra iş nedeni ile başka bir yere taşındık, Daha sonra yapılan iş teklifini değerlendirerek 2007'de Mersin’e tekrar taşındık. Hiç tereddütsüz yine Mezitli’de bir sitede ev kiraladık. Bugüne kadar geçen yaklaşık 15 yıllık süreçte eşimle hep Mezitli’de uygar ve keyifli bir ortamda yaşadık. Bu uzun sürede Mezitli’ye haliyle bir aidiyetimiz oluştu. Bu aidiyetimiz, buraya özgü rahat ve uygar yaşam olanağı ile zenginleşti. Bu süreçte, kurulan dostluklarımız yanında, Mezitli'nin sahili ve sokaklarının da bir kişiliklerinin olduğunu ve onların da bize dost olmaya başladığını hissetmeye başladım. Bu duygularla birçok fotoğraflar çektim. Buraya aidiyetimin verdiği keyif, aynı zamanda bana burayı yansıtma sorumluluğu yükledi. Özetle, Mezitli'yi fotoğraflarla belgeleme ihtiyacı bu gösteriyle somutlaşmış oldu" dedi.

15 yıllık süreçte Mezitli'de yaşanan büyük değişimi belgelemekten keyif aldığını ifade eden Abdulla Sert, "Gösteride kıyıdan insan ve deniz fotoğraflarının yanında Mezitli de başka ne varsa; kediler, köpekler ve ağaçlara da yer verdim. Hatta duvarlardaki graffitileri bile es geçmemeye çalıştım. Ayrıca bu 15 yıllık süreçte Mezitli kıyısı boyunca şahit olabildiğim önemli mimari değişimleri de göstermeye gayret ettim. Bir de birkaç yıl önce Mezitli’de yaşanan sel benzeri aşırı yağmurun ardından kıyının durumunu ekleme gereği duydum. Gösteriyi en kısa zamanda Mezitli Belediyesi ile hem gösteri hem de sergi formatında paylaşmayı da hedefliyorum. Her bir parçasını oluşturan fotoğraflar da gerçekliğe en yakın oluşumu yaratmak; aile, kadın, çevre, aşk ve inadına yaşama tutunmanın farklı renklerini biraz hüzün, biraz mutluluk, biraz aşk ve en çokda bireysel mücadele temeli üzerinden izleyici ile buluşturmak olmuştur" diye konuştu.

Sert'in konuşmasının ardından gerçekleşen gösteri, fotoğraf severlerden tam notu aldı. Sert, gösteri sonrası konuklara çalışmaları hakkında bilgiler vererek gelen soruları cevaplarken katılım belgesini Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA