Jandarmadan kaçak elektronik cihaz operasyonu: 1 gözaltı

Tarih: 25 Şubat 2022 Cuma 11:07

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 kişi yakalandı.

 

 

Mersin'de yurt dışından kaçak yollarla getirdiği elektronik cihazlarla kripto para üretemi yapan bir kişi jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Merkez Mezitli ilçesi Çankaya Mahallesi'nde bir kişinin gümrük işlemlerine tabi olmadan, kaçak yollarla yurda soktuğu elektronik cihazlar ile kripto para üretimi yaptığı bilgisini alan Jandarma ekipleri, şüpheliyi yakalamak ve kaçak elektronik cihazlara el koymak amacıyla belirlediği adrese operasyon düzenledi.

Jandarmanın operasyonu sonucunda şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliye ait evde yapılan aramada ise kripto para üretiminde kullanılan piyasa değeri toplam 3.089.000 TL olan gümrük kaçağı 20 adet anakart, 129 adet ekran kartı, 17 adet işlemci, 27 adet power, 149 adet riser ve 20 adet mining sistemi ele geçirilerek el kondu.

Yakalanan şüpheli işlemleri tamamlanmak üzere Mersin İl Jandarma Komutanlığına götürülürken olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Etiket: Mersin, jandarma, operasyon, kripto para,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA