Bu radardan kaçış yok

Tarih: 24 Şubat 2022 Perşembe 16:55

Mersin’de Jandarma trafik ekiplerinin kullanmaya başladığı yeni radar sistemi gece hız tespiti yapmasının yanı sıra yerin koordinatı fotoğraf ve video kaydını da yapıyor.

Mersin'de jandarma yerli üretim olan Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile hız tutkunu sürücülere nefes aldırmayacak.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yerli olarak üretilen radar sistemini kullanmaya başladı. Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile 4 şeritli yolda hız ihlali yapan tüm araçların cinsleri, hangi şeritte hız yaptıkları, hız yapılan yerin koordinatı fotoğraf ve video kaydı ile tespiti de yapılıyor.  Cihaz aynı zamanda gece hız tespiti yaparken, araca monte olmadan seyyar olarak ta kullanılabiiyor.

Mersin İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada, yağmurlu, karlı ve sisli havalarda gece-gündüz kullanılabilen radar ile hıza dayalı trafik kazalarında azalma olacağı, vatandaşlarımızın gideceği yere kazasız gidebilmelerini sağlayarak 'Söz Konusu İnsan ise; Trafikte 1 Can Kaybı bile Fazladır.' mottosuyla hareket edildiği kaydedildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA