Baykam’da müze serzenişi

Tarih: 21 Şubat 2022 Pazartesi 09:01

Sanatçı Bedri Baykam, Çağdaş Sanatlar Müzeleri’nin de açılmadığından yakındı.

 

Sanatçı Bedri Baykam, Mersin ve Tarsus ilçesinde katıldığı söyleşilerde, Türkiye’de sanat ve sanatçıya önem verilmediği gibi, Çağdaş Sanatlar Müzeleri’nin de açılmadığından yakındı.

Sanatçı, yazar, Sanat Dernekleri Dünya Başkanı Bedri Baykam, Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi ve Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından ikincisi düzenlenen 'Sanat Kültür Söyleşileri' etkinliğinde önce Mersin’de ve ardından Tarsus’ta sanatseverlerle bir araya geldi.

Etkinliklere; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ile Mersin ve Tarsus Kent Konseyleri destek verdi. Tarsus’ta yapılan söyleşiye; Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

Bedri Baykam konuşmasında, çağdaş sanatı ulusal/uluslararası konumunu ele aldı. Türkiye'de sanata maalesef yeterince önem verilmediğini, yeni çağdaş sanat müzeleri açılmadığını belirtti. Türkiye'de sanatın gelişmesinin dünyadaki imajının gelişmesine olumlu etki yapacağını anlattı.

Tarsus’ta 'Çukurova Çağdaş Sanatlar Müzesi' kurulması amacıyla kurulan Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı’nın kurucuları arasında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, bu girişimi çok değerli bulduğunu, Müzenin hayata geçmesi sürecinde her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Söyleşinin ardından Bedri Baykam’a Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından günün anısına Saint Paul Kuyusu maketi verildi.


Etiket: Mersin, Tarsus, Bedri Baykam,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA