Hayat Boyu Öğrenme Sokağı ve Sıfır Atık Kütüphane açıldı

Tarih: 16 Şubat 2022 Çarşamba 17:37

Mersin’de Hayat Boyu Öğrenme Sokağı ve Sıfır Atık Kütüphanesi törenle açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' ve 'Sıfır Atık' projeleri çerçevesinde Mersin'deki okullara ve halk eğitimi merkezlerine geri dönüşüm yoluyla yeni kütüphaneler kazandırılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Vali Ali İhsan Su başkanlığında ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca' nın katılımlarıyla "Hayat Boyu Öğrenme Sokağı" ve "Sıfır Atık Kütüphane" açılışı Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Okullarımızda ve Halk Eğitimi Merkezlerimizde hızla tamamladığımız Geri Dönüşüm/Sıfır Atık kütüphanelerimizin açılışlarına devam ediyoruz. İlimizdeki sıfır atık kütüphane sayımız 33 oldu ve ilimizde sıfır atık kütüphanesi olmayan hayat boyu öğrenme kurumumuz kalmadı. İlimizde bugün ilkinin açılışını gerçekleştirdiğimiz Hayat Boyu Öğrenme Sokağımızı tüm ilçelerimizde yaygınlaştırmayı planlıyoruz." diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Öğretmenler, kursiyerler ve öğrencilerin de katıldığı açılış programda, Vali Ali İhsan Su, Mersin'de 13 ilçe ve merkez okullarzda toplam 33 Sıfır Atık/Geri Dönüşüm Kütüphanesi’nin hizmete girdiğini ifade etti. Kentte ilkinin açılışını gerçekleştirdikleri Hayat Boyu Öğrenme Sokağı’nın Mersin genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini açıklayan Vali Su, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
‘Hayat Boyu Öğrenme Sokağı’nda Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan resim sergisi ve el sanatı çalışmalarını da inceleyen Vali Ali İhsan Su, kursiyerlere ve öğretmenlere çalışmalarında başarılar diledi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA