Haberci’ye boyalı ve yumurtalı saldırı

Tarih: 15 Şubat 2022 Salı 17:28

Mersin’de önceki gün baskı ve tehdide maruz kalan Haberci Gazetesi, bugün ise boyalı ve yumurtalı saldırıya uğradı.

Mersin'de önceki kimliği belirsiz kişilerce baskı ve tehdide maruz kalan 35 yıllık Haberci Gazetesi, bu kez de boyalı ve yumurtalı saldırıya uğradı. 
Merkez Akdeniz ilçesi Camişerif Mahallesi'nde yaklaşık 35 yıldır yayın hayatını sürdüren Mersin Haberci Gazetesinin bulunduğu Mücahitler Caddesi'nden gelen grup, önce beraberine getirdiği kuşyemini 'Yeminiz bitmiştir' diyerek atarken daha sonra da ellerindeki boyaları kapının önüne çıkan gazete çalışanlarının üzerine döktü. Saldırıda Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici ile muhabir Kadri Duman'ın yüzü ve kıyafetleri boya içinde kaldı.
Grup daha sonra gazete binasını ve çalışanlarını yumurta attı. Eylemini sürdüren grup, "Yanlış haber yapıyorsunuz" diyerek slogan attı. Tehditler savurduktan sonra olay yerinden uzaklaştı. 
Olayın bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Olay yerinde inceleme yapan polis, gazete çalışanları ile görüştükten sonra bölgedeki kamera görüntülerini inceledi. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatırken olayın ardından kentteki birçok gazeteci Haberci Gazetesi'nin önüne gelerek meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici telefonla arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunurken sabah saatlerinde gelen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, gazeteciye neden yazdın denilmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Gültak, konuşmasının devamın da olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, "Mersin'in canını sıkacak, huzurunu kaçıracak şeylere kesinlikle izin vermem. Biz bütün basın camiasının yayındayız. Hoşunuza gider, gitmez sorun değil ama basın her zaman demokrasinin olmazsa olmazıdır" dedi.
Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici de demokrasiye yakışmayan bir saldırıya uğradıklarını ifade ederek, "Bugün bir saldırıya uğradık. Hiç de hoş olmayan, demokrasiye yakışmayan ve özellikle kendilerine yakıştıramadığım bir partinin, bir genç grubun bunu yapması çok daha üzücü. Onları yönlendirenleri şiddetle kınıyorum. Bugün bizim başımıza gelen olay sadece bize değil basın özgürlüğüne bir saldırı olarak nitelendirilsin. Gerekli yerlere mesaj olsun. Şikayetçi olduk. Zaten artık kamuoyuna mal olmuş bir olay. Emniyetimiz de gerekli girişimleri yaptı, incelemeleri sürüyor. Sonucu inşallah adalet belirler. Bu saldırıların iyi tarafı da var. Yayın politikamızın doğruluğunu ispatlayan bir davranış. Sosyal demokrat geçinen insanların hak ve adalet anlayışını da gözler önüne sermesi açısından ibretlik bir olaydır" dedi.
 


Etiket: Mersin, Haberci Gazetesi, protesto, saldırı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA