Yok böyle bir dolandırıcılık

Tarih: 28 Ocak 2022 Cuma 16:07

Mersin’in Silifke ilçesinde kendilerini MİT-Emniyet görevlisi olarak tanıtarak, güven sağlamak için teslim ettikleri sahte ABD dolarlarla vatandaşları dolandıranlar yakalanarak adalete teslim edildi.

 

Mersin'in Silifke ilçesinde MİT-Emniyet görevlisi olarak tanıtarak, güven sağlamak için teslim ettikleri sahte ABD dolarları ile vatandaşların kişisel hesaplarından 800 bin lira parayı çekerek dolandıran 3 kişiden 2'si yakalanarak gözaltına alındı. 2 kişinin tutuklandığı dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak bir kişi de aranıyor. 
Olay Silifke ilçesinde yaşandı. Yaklaşık 4 ay önce, S.D., Z.A.Ş., S.D. ve M.D.'nin güven kazanmak amacıyla A.K. ve F.K. kendilerini MİT-Emniyet görevlisi olarak tanıtarak, define ile ilgili ortak bir çalışma yaptıklarını, bölgede kazı alanı olup olmadığını sorarak S.D., Z.A.Ş., S.D. ve M.D. tanıştı. Bir süre sonra da A.K. ve F.K., Gülnar ilçesinde define bulduklarını ve bunu da KKTC’ de satarak elde ettikleri 1.8 milyon Türk Lirası karşılığı sahte ABD dolarını ve Türk Lirasını saklamaları için S.D., Z.A.Ş., S.D. ve M.D. verdi. A.K.ve F.K., böylelikle güvenleri sağladıkları S.D., Z.A.Ş., S.D. ve M.D.'nin hesap bilgilerini ele geçirerek, banka hesaplarından toplamda 800.000 lira ara çektiklerini ve müştekilerin bu şekilde dolandırıldı.
Bunun üzerine S.D., Z.A.Ş., S.D. ve M.D. Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek dolandırıldıklarını ileri sürüp şikayetçi oldu. Olay ile ilgili olarak Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmada, olayı gerçekleştiren A.K. ve F.K. isimli şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı. Soruşturmayı derinleştiren polis, dolandırıcılıktan elde edilen paraların şüpheli M.K.'nın hesabına aktarılarak kullanıldığı da ortaya çıkardı. 
Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından Silifke C.Başsavcılığı kararı ile M.K. serbest bırakılırken, A.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Silifke Kapalı Cezaevine teslim edildi. Firari şüpheli F.K’nın yakalanmasına yönelik çalışmalar titizlikle sürüyor.

 


Etiket: Mersin, Silifke, Polis, Operasyon, dolandırıcılık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA