Ünlü oyuncu son yolculuğuna uğurlandı

Tarih: 25 Ocak 2022 Salı 14:47

Mersin’de uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ünlü oyuncu Ayberk Pekcan son yolculuğuna uğurlandı

Uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Mersinli sinema ve dizi oyucusu Ayberk Pekcan, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdikten sonra Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı, Diriliş Ertuğrul gibi dizilerinde ana rollerde oynayan Ayberk Pekcan, için merkez Yenişehir ilçesindeki Muğdat Cami'nde tören düzenlendi.
Öğle namazının ardından düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, meslektaşları ve çok sayıda seveni katıldı. Törende kılınan cenaze namazının ardından Ayberk Pekcan'ın vasiyeti üzerine naaşı Tarsus ilçesine götürüldü. Ayberk Pekcan'ın vasiyeti üzerine cenazesi babasının da bulunduğu mezarlığa defnedildi.   
Bu arada, pandemi ile birlikte İstanbul'dan gelerek doğup, büyüdüğü ve üniversitesi bitirdiği Mersin'e yerleşen Ayberk Pekcan (51), geçtiğimiz ekim ayında sırt ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kanser olduğunu öğrenmişti. Hastalığı nedeni ile uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ayber Pekcan, ölümü ile ailesini, arkadaşlarını, sevenlerini ve hayranlarını yasa boğdu. 

Ayberk Pekcan Kimdir?
Ayberk Pekcan, Türk sinema ve dizi oyuncusudur. Çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin'de geçirdi. İlk ve orta öğrenimini Adana'da, Liseyi Mersin'de okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdi.
Çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin'de geçirdi. İlk ve orta öğrenimini Adana'da, Liseyi Mersin'de okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdi. Daha sonra İstanbul'da oyunculuk kariyerine başladı.
Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı adlı televizyon dizilerinde ana rollerde oynadı. 2010 yılında başrolünde oynadığı Saç adlı sinema filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller aldı. 2012 yılında gösterime giren Aşk ve Devrim adlı sinema filmindeki performansıyla 23'üncü Ankara Uluslararası Film Festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.


Etiket: Mersin, Ayberk Pekcan, Sinema, Dizi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA