Akdeniz’deki deprem Mersin’i korkuttu

Tarih: 11 Ocak 2022 Salı 10:11

Mersin’in Anamur ilçesinin yaklaşık 135 kilometre açıklarında deniz yüzeyinin 5 kilometre derinliğin de meydana gelen deprem korku dolu anlar yaşattı.

Mersin'in Anamur ilçesinin yaklaşık 135 kilometre açıklarında deniz yüzeyinin 5 kilometre derinliğin de meydana gelen deprem korku dolu anlar yaşattırken can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi. 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.07'de Akdeniz'de, Kıbrıs Adası'nın güney batısı açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deniz yüzeyinin 5,06 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Mersin'in Anamur ilçesine yaklaşık 135 kilometre mesafede olduğu belirlendi.
Bu arada, deprem, Akdeniz'e kıyısı olan  Mersin, Adana,Hatay, Antalya ile iç kesimde kalan Burdur, Isparta, Konya ve Karaman'ın bazı ilçelerinden de hissedildi. Özellikle Anamur'da depremi şiddetli hisseden vatandaşlar yataklarından fırlayarak sokaklara kaçıştı. Sarsıntı uzun süre devam ederken ilk belirlemelere göre bu bölgelerde herhangi can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi


Etiket: Mersin, Deprem, Anamur, Akdeniz,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA