Mersin’de kurtuluş heyecanı yaşandı

Tarih: 3 Ocak 2022 Pazartesi 13:52

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlama Programı büyük heyecana sahne oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlama Programı’na katıldı. Başkan Seçer, zafer için ağır bedeller ödendiğinden söz ederek, “Mersin’in kurtuluşu, sadece bir şehrin kurtuluşu değildir. Mersin’in kurtuluşu, tüm Çukurova’nın, Anadolu’nun ve hatta bir vatanın kurtuluşudur" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile Mersin Tren Garı’ndan başlayan törende, trenle istasyona gelen muharip gazilerden oluşan temsili heyet karşılandı. Karşılamanın ardından Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüş yapıldı. Programda Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları ile siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı. Azerbaycan’dan gelen Karabağ Gazileri de kurtuluşun 100. yılında Mersin’deki törene katıldı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden törende, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı eşliğinde şanlı Türk Bayrağı göndere çekildi.  Vali Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Gedik ile Başkan Seçer törene katılanların ve halkın ‘Kurtuluş Günü’nü kutladı. Öğrenci Esme Aslan tarafından okunan ‘Akdeniz’in İncisi’ şiirinin ardından, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’ndan Binbaşı Dilhan Tuzkaya, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

“KURUCU DEĞERLER BİZİM VİCDAN VE GELECEK HARİTAMIZDIR"
Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından konuşan Başkan Seçer, “Bugün 3 Ocak. Tam 100 yıl önce, burada ne yaşandı? Az ötede; tam da bu saatlerde, işgalcilerin karargâh olarak kullandığı Eski Hükümet Konağı’ndaki Fransız Bayrağı indirildi. Yerine Türk Bayrağı çekildi. İşgal kuvvetleri Gümrük İskelesi’nden gemilerine binerek Mersin’i terk etti. 100 yıl önce burada yaşananlar bölgesel hatta küresel dengeleri kökünden değiştirecek muazzam bir tarihsel kırılmanın eşsiz anlarıydı. Özgürlüğümüzden ne pahasına olursa olsun vazgeçemeyeceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Bu kolay olmadı. Tarih bu direnişi yazdı. O günleri asla unutmayacağız. Bu kurucu değerler bizim vicdan ve gelecek haritamızdır. 100. yıl hepimize kutlu olsun" dedi.


Etiket: mersin, 3ocak, haber,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA