296 okul kütüphaneye kavuştu

Tarih: 24 Aralık 2021 Cuma 15:48

Mersin’de merkez Toroslar ilçesindeki Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende 296 okul kütüphaneye kavuştu.

 

Mersin'de, Cumhurbaşkanı Reccep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Ekim’de başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında il genelindeki 296 kütüphanenın toplu açılışı yapılırken öğrencilerde kitap ve bilgiye daha rahat erişecek. 
Toroslar Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen açılışa Vali Ali İhsan Su, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Okul Müdürü Ömer Yiğit, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Burada konuşan ilk olarak söz alan Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, okumanın önemine dikket çekerek, eğitimcilere düşen en büyük görevin çocuklara her türlü okuma olanağını sağlamak ve genç nesillere okumanın kıymetini anlatmak olduğunu söyledi. Müdür Koca, yola 26 Ekim'de çıkıldığını, Mersin'deki okullarda 296 kütüphane açılarak;  hedeflerine ulaşıldığını ve  kütüphanesiz okul kalmadığını sözlerine ekledi.
Daha sonra ise ilçelerdeki okulların da video konferans sistemiyle katılan Vali Su da, "Bugün 296 sınıf kütüphanesini hizmete açtık. Böylelikle tüm okullarımızda kütüphane kurmuş oluyoruz. Kütüphanesiz okulumuz kalmadı. Hayırlı uğurlu olsun"dedi.
Açılış sonrası Toroslar Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi içerisinde oluşturulan kütüphaneyi ziyaret eden Vali Ali İhsan Su, burada bulunan öğrencilerle sohbet etti.
Daha sonra öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Su, öğretmenliğin ölene kadar saygınlığı devam eden kutsal bir meslek olduğunu dile getirerek, öğretmenlere görevlerinde başarılar diledi.
Günün anısına öğretmenlerle hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi. 


Etiket: Mersin, Toroslar, Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Kütüphane


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA