Mersin için kuvvetli fırtına uyarısı

Tarih: 29 Kasım 2021 Pazartesi 23:23

Türkiye’nin dört bir yanında kış mevsimi kendini hissettirirken, etkisi Mersin’e kadar da uzandı.

Önceki gün İstanbul'da fırtına nedeni ile olumsuz görüntüler yaşanmasının ardından Ege Bölgesi'ne inen fırtına bu kez de Akdeniz Bölgesi'ne ulaştı. Fırtına nedeni ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları ile yerel yönetimler vatandaşları uyardı.

Mersin'de 30 Kasım Salı günü akşam saatlerinde etkili olması beklenen kuvvetli fırtına 16.00'da kendini hissettirerek 01 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerine kadar sürecek. Bunun üzerine Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarından uyarı geldi. Uyarı da, "Batı Akdeniz'de rüzgarlı, 30 Kasım Salı günü öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerinden, Doğa Akdeniz'de 30 Kasım Salı günü akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerinde 6 ila 8 kuvvetinde yanı saatte 50-76 kilometre hızında fırtına, yer yer saatte 90 kilometre kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 01 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor" denildi.
Bu arada başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Gülnar, Silifke Mut, Erdemli, Çamlıyayla, Tarsus, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir belediyeleri de hem sosyal medya hesaplarında hem de mesaj yolu ile vatandaşları uyarmayı ihmal etmedi.


Etiket: Mersin, kış, fırtına, uyarı, meteoroloji


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA