Tarsus’taki atölye, ekonomiyi hareketlendirdi

Tarih: 15 Ekim 2021 Cuma 15:22

Tarsus Belediyesi’nin tekstil atölyesi 60 kişiye iş kapısı oldu, ürünlerin ihracatı başladı.

Tarsus Belediyesi tarafından kurulan ve çoğunluğu kadın ile genç 60 kişiye istihdam sağlayan tekstil atölyesinde üretilen ürünlerin Rusya’ya ihracatı başladı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın, Tarsus’un köklü geçmişinde olduğu gibi üretken, dinamik bir şehir olması için attığı adımlara bir yenisi daha eklendi. Ata tohumu projesiyle Tarsus’un tarım kenti özelliğini yeniden canlandırmaya çalışan Tarsus Belediyesi, bir zamanlar tekstil üssü olan kentin bu alanda yeniden söz sahibi olması için de ilk adımı attı.

Tarsus Belediyesinin desteği ile TESKİ A.Ş. girişimiyle yaklaşık 3 dönüm arazi üzerinde 1200 metrekare kapalı alana sahip tekstil atölyesi kuruldu. Tesisin kurulmasının ardından ilk aşamada makine kullanımında tecrübeli çalışanların seçimi yapıldı. 46’sı kadın, 14’ü erkek 60 kişilik bir ekip işbaşı yaptı. 19 ila 54 yaş aralığında deneyimli işçilerin istihdam edildiği atölyede yaş ortalaması 38 oldu. Tesiste işçi sayısının önümüzdeki aylarda 150’ye yükselmesi bekleniyor. 1 ay önce makinelerini açan ilk dikişlerini vuran tesis, çok büyük ve tanınmış bir kot firmasının üretim işini aldı ve yurtiçinin yanı sıra Rusya’ya da ürün göndermeye başladı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, tekstil tesisinin başta maske üretimi olmak üzere tekstilin her alanında üretim yapabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Tesiste üretilecek ürünlerin başta özel firmalar ve diğer belediyeler olmak üzere dışarıya satışından gelir elde edileceğini, tekstil ürünlerinin 'fabrikandan halka' modeliyle Tarsuslulara ve yöre halkına uygun fiyatlarla verileceğini kaydeden Bozdoğan, tesisi aynı zamanda bir eğitim üssü olarak gördüklerini, burada nitelikli işgücü yetiştireceklerini kaydetti.

Başkan Bozdoğan, "Cumhuriyet döneminden itibaren Çukurova tekstil bölgesiydi. Tarsus da bu bölgenin kalbiydi. Binlerce Tarsuslu tekstil fabrikalarında çalışarak, alın teri dökerek hem ülkeye katkı sundu hem çoluğunun çocuğunun rızkını çıkardı, onları okuttu. Tarsus kendisini var eden bu sektörle yeniden buluşuyor. Atölyemizin kuruluşunda emeği geçen, atölyemiz kurulduktan sonra burada çalışmaya başlayan emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.


Etiket: mersin, tarsus, tarsusbelediyesi, halukbozdoğan, tekstil, tekstilatölyesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA