Çay Mahallesi asfaltlanıyor

Tarih: 8 Ekim 2021 Cuma 12:49

Çay Mahallesi tarihinin en büyük yol çalışması başladı. Büyükşehir ekipleri, zeminini iyileştirdiği mahallenin cadde ve sokaklarında asfalt serimi gerçekleştiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 45 yıl önce kurulan Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi’ne tarihinde en büyük hizmeti götürüyor. Mahallede içmesuyu şebeke rehabilitasyon çalışmalarını 11 Ekim’den önce tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Çay Mahallesi’nin ara sokak ve ana caddelerinden oluşan tüm yollarını kaliteli asfalta kavuşturuyor.

MESKİ, mahallede başlattığı ‘Çay ve Çilek Mahalleleri İçmesuyu Şebeke Rehabilitasyonu Yapım İşi’ kapsamında Çay Mahallesi’nin güney kısmında yıllardır yaşanan sorunları çözüme kavuşturdu. Basınç sorununu ortadan kaldıran çalışma sayesinde içmesuyu, mahalledeki evlerin 2 ve 3’üncü katlarına kadar çıkmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mahalleyi ziyaret ederek, altyapı çalışmalarının 11 Ekim’e kadar tamamlanacağını, ardından asfalt serim çalışmalarının başlayacağını duyurarak, “Mezitli’de, Tarsus’ta hangi kalitede iş yapıyorsak, Çay Mahallesi’nde bu olacak" dedi. 

Büyükşehir Belediyesi, mahallenin altyapı çalışmalarını tamamladı. Yaklaşık 45 yıl önce kurulan ve şu ana kadar yolları doğru düzgün asfalt görmemiş olan Çay Mahallesi’nde tarihinin en büyük yol çalışması başladı. Büyükşehir’in Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, zemin iyileştirme çalışmalarının ardından Çay Mahallesi’nde asfalt serim işlemine geçti. Bu kapsamda 13 kilometrelik çalışmanın yapılacağı mahalle, hiçbir dönem alamadığı büyüklükte bir hizmete bu yıl kavuşmuş olacak.

"ASFALT ARABALARINI GÖRÜNCE GÜLEREK GELDİLER"
Çay Mahallesi Muhtarı Ahmet Akyol, mahallenin yaklaşık 45 yıl önce kurulduğunu, kendisinin de 3 dönem muhtarlık yaptığını vurgulayarak, “Eskiden kuyu suyu içiyorduk. İçmesuyu için bütün başkanlara başvurdum. Sonra Çilek Mahallesi Muhtarı Selim Bey’le Vahap Başkan’ın yanına gittik. Dilekçemizi yazdık. Vahap Başkan ‘altyapısını da asfaltını da komple ben yapacağım’ diye söz verdi, elini taşın altına koydu" dedi.

Altyapı çalışmalarının ardından asfalt çalışmalarının başlamasıyla mahallenin büyük sevinç yaşadığını kaydeden Akyol, “Vatandaşlar asfalt arabalarını görünce severek, gülerek geldiler. Düğüne gelir gibi geldiler. Allah razı olsun. Halk adına çok teşekkür ederim. Başkanımızla gurur duyuyoruz. Halk sevinç içinde, Başkanımdan müdürlerine kadar herkese teşekkür ediyor. Bittikten sonra Başkanımızı tekrar bekliyoruz" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, çaymahallesi, asfalt,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA