Duru’yu hayattan koparan olayda yeni gelişme

Tarih: 7 Ekim 2021 Perşembe 14:54

Mersin’de, 5 yaşındaki Duru’nun ölümüyle sonuçlanan kazada işyeri sahibi ve oğlu asli kusurlu bulundu.

Mersin'de, gittikleri restorandaki oyuncak helikopterde elektrik akımına kapılan 5 yaşındaki Duru'nun ölümüne ilişkin açılan davada, mahkeme heyeti işletme sahibi Fatma A. ile oğlu Hasan A.'yı asli kusurlu buldu. 

Acı olay 30 Ağustos 2019'da yaşandı. Serbest bölgede işçi olarak çalışan Zafer Tan (47), akşam yemeği yemek için eşi Nilgün (39) ve 5 yaşındaki kızları Duru ile birlikte merkez Toroslar ilçesi Doruklu Mahallesi'ndeki bir restorana gitti. Yemekten sonra buradaki oyuncak helikoptere binen Duru, bir anda yere yığıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Duru'nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Daha sonra yapılan otopside ölüme elektrik akımının neden olduğu saptandı, küçük çocuk gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olayın ardından restoran işletmecisi Fatma A. ve oğlu Hasan A. hakkında, 'taksirle bir insanın ölümüne neden olmak' suçundan 9'ar yıla kadar hapis istemiyle Mersin 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dosyada restoran çalışanları Enver U., Mehmet S., iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Dilek Ü.D. ile iş yeri hekimi Turgay K. ise ihmalkarlık suçlaması ile yer aldı.

Davanın bugün görülen 9'uncu duruşmasında, bilirkişi heyetinin raporu okundu. Buna göre Fatma A. ve oğlu Hasan A. asli, çalışanlar Enver U., Mehmet S. tali kusurlu sayılırken, Dilek Ü.D. ve Turgay K. kusursuz bulundu.

Bilirkişi raporuyla birlikte mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanıkların 'taksirle bir insanın ölümüne neden olmak' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Duruşma, sanık avukatlarının detaylı savunma hazırlamak için ek süre istemesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi. 


Etiket: mersin, duru, durutan, elektrikakımı, ölüm,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA