Yaş almışlar, kendi günlerinde şarkılarla türkülerle eğlendi

Tarih: 2 Ekim 2021 Cumartesi 11:02

Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Merkez ile Tarsus Emekli Evlerinde konser düzenledi.

Büyükşehir belediyesi, yaş almışlara yönelik düzenlediği etkinliklerle hem bilinçlenmelerini hem de sosyalleşmelerini sağlıyor. Yakın zamanda gerçekleştirilen Dünya Alzheimer Günü’nden sonra 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla konser etkinliğinin düzenlendiği Merkez ve Tarsus Emekli Evlerinde üyeler, Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği şarkılarla neşelendi, eğlendi.Kimi yaş almışın oynayarak kiminin ise alkışlarla şarkılara eşlik ettiği etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

Yaş almışların hayata katılımlarını ve sosyal açıdan daha aktif olmalarını sağlamak adına Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Emekli Evi tarafından düzenlenen etkinlikte, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Yaşlı Destek Birimi’ne kayıtlı yaş almışlar da yer aldı.Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği şarkılarla kimi zaman eğlenen kimi zaman hüzünlenen yaş almışlar,Büyükşehir sayesinde unutamayacakları bir gün daha yaşadı.

Etkiliği evine musluğunu tamir etmeye gelen Yaşlı Destek Birimi personelinden öğrendiğini ifade eden ev hanımı Fatma Emran, Mersin’de yalnız yaşadığını ve kimsenin olmadığını söyledi. Emran, etkinliği çok beğendiğini belirterek,“Mersin’de tekim, hiç kimsem yok ama arkamda belediye var. Her şeyimle belediye ilgileniyor. Her gün arıyorlar, sağlığımı, halimi, hatırımı soruyorlar. Ne ihtiyacım varsa karşılanıyor” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA