Gültak, vatandaşlarla buluşmayı sürdürüyor

Tarih: 29 Eylül 2021 Çarşamba 15:45

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Camişerif Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Akdeniz değiştiğini, kentsel dönüşüm sayesinde değişimin ayak seslerinin ise Çay ve Barış Mahallesi'nden geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Kentsel dönüşümün Camişerif'te olduğunu bir düşünün. Bunlar hayal değil. 100 yıllık mahallenin sorunlarını rötuş veya boya ile çözemezsiniz ancak yenileyerek çözersiniz" dedi.

Gültak, Camişerif Mahallesi'ni ziyaret etti. İlçede hayata geçirilen yapılması planlanan projeler hakkında vatandaşların bilgilendirildiği toplantıda mahalle sakinlerinin talep öneri ve şikayetlerini de dikkate alan Başkan Mustafa Gültak; bürokratları ile görüşmeler yaparak hızla çözüm üretilmesi yönünde talimatlar verdi.

Camişerif Mahallesi'nin Akdeniz'in en eski ve tarihi dokularının yoğun olduğu önemli mahallelerden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak; "Camişerif layık olduğu yerde değil. Çay Mahallesi'nde bitirdiğimiz, Barış Mahallesi'nde temel atmaya yakın olduğumuz, yerinde ve kentsel dönüşümü Camişerif'te olduğunu bir düşünün. Bütün tarihi yerler ortaya çıkar. 40-50 yıllık binalar yenilenmiş olur. Bunlar hayal değil. Biz bunu Çay Mahallesi'nde bitirdik. Kısa süre sonra vatandaşlarımıza evleri teslim edeceğiz. Barış Mahallesi'nde yüzde 87 ile anlaştık. Tapu devrinde yüzde 60'ların üzerine çıktık. Ekiplerimiz çalışıyor. Kısa zamanda yıkılacak" dedi.

AKDENİZ'İN SORUNLARI HALLOLMADAN MERSİN'İN SORUNLARI ÇÖZÜLMEZ
Başkan Gültak; "Akdeniz, Mersin'in kalbidir. Akdeniz'in sorunlarını halletmeden Mersin'in sorunları hallolmaz. Dolayısıyla burada bize ve Ankara'ya büyük görevler düşüyor. Bir o kadar da Büyükşehir'e büyük görevler düşüyor. Bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Mahallemizin sakinleri ile zaman zaman görüşüyoruz. Muhtarlarımızla sürekli temas halindeyiz. Asfalt, kaldırım, yama bunların bir kısmında elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Sosyal belediyecilik adı altında da evde bakım hizmetlerinden tutun, hoş geldin bebek projesine, psikolojik destekten kişisel bakım hizmetine kadar birçok şeyi muhtarlarımızla birlikte koordineli bir şekilde yapıyoruz" diye konuştu.


Etiket: mersin, akdeniz, akdenizbelediyesi, mustafagültak,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA