Barış mahallesi sakinleri kentsel dönüşümden memnun

Tarih: 22 Eylül 2021 Çarşamba 15:37

Barış Mahallesi’nde yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerin yıkımına dün itibariyle başlandı.

Toplam 415 konutluk projede mahalle sakini vatandaşların yüzde 87'si ile arsa bazında anlaşma sağlandı, TOKİ’ye tapu devir işlemlerinde de yüzde 62'ye ulaşıldı. Takas veya nakit anlaşma sağlanıp evlerini boşaltan Barış Mahallesi sakinlerine kira yardımları yatırıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen proje ile ayrıca 45 dükkân, cami, kreş ve kültür merkezi gibi yaşam alanları yükselecek. Çay Mahallesi’nin ardından, Mersin kent merkezinde yer alan ve kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Barış Mahallesi’nde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi ile Mersin değişecek.

Mahallelerini kapsayan yerinde kentsel dönüşüm projesi hakkında düşüncelerini dile getiren Barış sakinleri; yaşadıkları çevreyi tamamen değiştirecek olan projeye ilişkin memnuniyetlerini dile getirerek, projenin hayata geçmesinde büyük emeği olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler.

Diğer yandan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerin yıkımına başlanan Barış Mahallesi’ni ziyaret ederek hem çalışmaları inceledi hem de mahalle sakinleri ile sohbet etti. Anlaşma sağlanan vatandaşlara tapu devirlerinin ardından kira bedellerinin ödenmeye başlandığını belirten Başkan Gültak, Akdeniz devrim niteliğindeki değişim hareketinin başladığının altını çizerek, "Yakın zaman içinde bu alanda modern ve planlı şehircilik anlayışını her yönüyle göreceksiniz. Park ve otoparklar, sportif mekânlar, düzenli cadde ve sokaklar, çocukların oynayabileceği alanlar olacak. Bu da hem mahalleye hem Akdeniz'in marka değerinde artış sağlayacak" ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, akdeniz, belediye, mustafa, gültak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA