4 bin 40 adet avokado fidanı daha üreticilere ulaştırıldı

Tarih: 22 Eylül 2021 Çarşamba 09:33

Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı ’Avokado Fidanı Dağıtımı Projesi’ kapsamında Anamur, Erdemli ve Akdeniz ilçelerindeki üreticilere toplam 4 bin 40 adet avokado fidanı dağıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde hayata geçirilen ve üreticiye umut olan projeler arasında yer alan 'Avokado Fidanı Dağıtımı Projesi'nin kapsamı genişliyor. Tarımsal üretimi desteklemek ve üreticileri geliri yüksek alternatif ürünlere yönlendirmek amacıyla geçen yıl başlatılan proje kapsamında bu yıl Anamur, Erdemli ve Akdeniz ilçelerinde toplam 4 bin 40 adet avokado fidanı dağıtıldı. Büyükşehir’in toplam 203 üreticiye dağıttığı avokado fidanları sayesinde ürün çeşitliliği artacak ve tarlalar yeşil elmasla kaplanacak.

ÜRETİCİLERİN 57’SİNİ KADINLAR OLUŞTURDU

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde sürdürülen proje ile geçen yıl 206 üreticiye toplam 3 bin 250 adet avokado fidanı dağıtılmıştı. Ticari üreticiliğin yaygınlaştırılmasının amaçlandığı projeden bu yıl 57’si kadın üretici olmak üzere toplam 203 üretici faydalandı. Büyükşehir, Anamur’da 2 bin 540, Erdemli’de 1000 ve Akdeniz ilçesinde 500 adet olmak üzere toplam 4 bin 40 adet Bacon, Fuerte, Has çeşitleri olan avokado fidanını sahiplerine ulaştırdı. Avokadonun önemli bir gelir kaynağı olabileceğini düşünen üreticiler, fidanlarını dikmeye başladı.

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürlüğü’nde Gıda Mühendisi olarak görev yapan Özlem Gök, tarımsal üretimi destekleyerek, bölge ekonomisine katkı sunmak istediklerini belirtti.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA