Avrupa Hareketlilik Haftası ile kent hareketleniyor

Tarih: 19 Eylül 2021 Pazar 12:45

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet sürme eğitimleriyle başlayan 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası programı, sokak etkinlikleri ile devam etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde yürütülen 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası programı bisiklet sürme eğitimleriyle başladı. Hafta içerisinde Kushimoto Sokağı’nda gerçekleştirilen sokak etkinlikleri ile süren program kapsamında; 22 Eylül’e kadar kentin farklı birçok noktasında sokak etkinlikleri, bisiklet eğitimleri ve bisiklet turları yapılacak.

HAFTA, BİSİKLET EĞİTİMLERİYLE BAŞLADI
2021 yılında ‘Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik’ temasıyla başlatılan Avrupa Hareketlilik Haftası’na Mersin de dolu dolu etkinliklerle katıldı. Etkinliklerin ilk gününde Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde, ikinci gününde ise Fenerbahçe Meydanı’nda Mersinlilere bisiklet sürme eğitimleri verildi. Bisikletli Ulaşım Derneği, Mersin Bisiklet Derneği ve Mersin Bisikletli Gezginler Derneği tarafından verilen eğitimler, 22 Eylül’e kadar kentin farklı birçok noktasında devam edecek.

KUSHİMOTO'DA SOKAK ETKİNLİKLERİ
Etkinliklerin üçüncü gününde ise Kushimoto Sokağı’nda ‘sokak etkinleri’ düzenlendi. Trafiğe kapatılan sokağın bir ucundan diğer ucuna kadar masa tenisi, badminton, basketbol ve futbol gibi farklı spor branşlarına ait alanlar kuruldu. Sokaktan geçen her yaştan Mersinli bu aktivitelere katılarak hareket etmenin sağladığı mutluluğu tattı. Öte yandan sokağın başında kurulan sahnede zumba etkinliği düzenlenirken, ilerleyen saatlerde ise Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Orkestrası birbirinden keyifli şarkıları etkinliğe katılanlar için seslendirdi.

“DOLU DOLU BİR HAFTA GEÇİRECEĞİMİZİ ÜMİT EDİYORUM"
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Kushimoto Sokağı’ndaki etkinliğe katılarak, “Avrupa Hareketlilik Haftası, ulaşımda hareketlilik noktasında tamamen insanları ön plana çıkaran bir hafta olarak algılanmasını amaçlayan bir hafta. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu etkinliğe uygun bütün enstrümanlarımızı kullandık. Hafta boyu KentBis, vatandaşlar tarafından ücretsiz kullanılabilecek. Adnan Menderes Bulvarı’nı biraz gezince, orada da çok ciddi bisiklet eğitimleri olduğunu gördüm. Özellikle bisiklet dernekleri KentBis ile çocuklarımıza bisiklet eğitimi veriyorlar. Dolu dolu bir hafta geçireceğimizi ümit ediyorum" dedi.

“YÜRÜYÜN, BİSİKLETE BİNİN"
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı ise harekete teşvik noktasında insanlara bir önerilerinin bulunduğunu vurgulayarak, “3 kilometreye kadar hep yürüyün. 7 kilometreye kadar bisiklete binin. 7 kilometreden sonra da toplu ulaşım araçlarını kullanın. Bu hafta ne kadar insanı buna yönlendirirsek daha fazla insanı hareket ettirmiş oluruz" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, avrupahareketlilikhaftası,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA