ME.Ü. Skyra ile finalde

Tarih: 16 Eylül 2021 Perşembe 11:21

Uluslararası İHA Yarışması Serbest Görev Kategorisinde yarışan Mersin Üniversitesi ’SKYRA’ isimli takım, yarışmada finale kaldı.

Mersin Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) düzenlenen 2021 Uluslararası İHA Yarışması Serbest Görev Kategorisinde yarışan 'SKYRA' isimli takım, yarışmada finale kaldı.

Danışmanlığını Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Buldum’un yaptığı ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Beyza Ülkü, Deniz Durmuş, Arşillah Torun ve Arş. Gör. Süleyman Cinar Cagan ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden Kenan Canko, Ganiye Ekmekçi ve Naci Şenay’dan oluşan 'Skyra' takımı, 242 takım arasından finale kalma başarısı gösteren 64 takım arasında yer aldı.
SKYRA takımı, finale kalan takımlar içerisinde tek metal esaslı (magnezyum alaşımlı) İHA’ya sahip olması, fiziksel silah kullanmadan ağ atma yöntemi ile diğer İHA’ları zorunlu inişe zorlayarak etkisiz hale getirme göreviyle yarışmada büyük beğeni kazandı.


Etiket: İnsansız Hava Aracı, Yarış, final,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA