Büyükşehir ile gönüllüler arasındaki köprüler güçleniyor

Tarih: 10 Eylül 2021 Cuma 17:23

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin 2020 yılında 13 ilçede gerçekleştirdiği ‘Gönüllü Katılım Toplantıları’nın ikinci turu başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü’nün ‘Gönüllü Katılım Toplantıları’nın ikinci turu Gülnar ilçesinden başladı. 2020 yılında 13 ilçede gerçekleştirilen ilk tur toplantılarının ardından çok sayıda gönüllü, Büyükşehir’in hizmetlerinde görev aldı. Büyükşehir’in ilk gönüllüsü olan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile birlikte Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun da katıldığı toplantıda gelinen süreçte yapılan çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda ileriye yönelik atılacak adımlar da konuşuldu.
ORTAK ÇALIŞMALAR ÜZERİNE FİKİR ALIŞVERİŞİ
Büyükşehir Belediyesi Gülnar Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nde ve Dayıcık Mahallesi’nde düzenlenen toplantılara Gülnar’ın civar köylerinden çok sayıda kadın katıldı. Toplantılarda, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kadın Üretici Stantları’, ‘Teksin Uygulaması’ ve ‘Dosthane’ gibi bazı hizmetleri anlatıldı. Kadınların bu hizmetlerden nasıl haberdar olabileceği, nasıl yararlanabileceği ve çalışmalarda ne şekilde yer alabilecekleri konularında bilgiler verildi. Kadınların hizmetler konusundaki taleplerinin de dinlendiği toplantıda, ortak yapılabilecek çalışmalar üzerinde de fikir alışverişinde bulunuldu.
'SİZLERDEN GELEN FİKİRLER, YAPILAN HİZMETLERE YOL ÇİZDİ'
Büyükşehir’in İlk Gönüllüsü ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, ilk turda 13 ilçeyi gezip kadınlarla buluştuklarını söyledi. İlçelerdeki kadınların neler yaptıklarını, nelere ihtiyaç duyduklarını, çocukları, kendileri ve aileleri için neler yapılabileceğini yerinde gördüklerini kaydeden Seçer, ilk turun ardından bir sonuç çıkarttıklarını vurguladı.İlk turda elde edilen sonuçlar üzerine hizmet geliştirdiklerini belirten Meral Seçer, “13 ilçeyi dolaştık. Buradaki dolaşma amacımız neydi? Kadınlarla buluşup, kadınlarımız ne iş yaparlar, nelere ihtiyaçları var, kendileri için, çocukları için, ailesi için ne istiyorlar? İhtiyaçları nelerdir? Karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk. Burada şunu gördük ki; biz sadece fikir vererek değil, onların fikirlerini alarak da doğru yolda gideceğiz çünkü bu şeyleri yaşayan sizlersiniz, sizlerden gelen fikirler, yapılan hizmetlere yol çizdi” dedi.

Meral Seçer, Gülnar gezisinde Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ni de ziyaret ederek öğretmenlerle tanıştıktan sonra, üniversite öğrencileri için yapımı devam eden öğrenci yurdunu da gezdi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA