Fotoğraf sanatçısı Mustafa Gümüş’e iki ödül birden

Tarih: 8 Eylül 2021 Çarşamba 17:07

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Gümüş, Gülnar ilçesinde çektiği ’Sarıkeçili Yörüklerinin Göç’ünü anlatan fotoğrafı İki ödülün birden sahibi oldu.

12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına bu yıl 6 kategoride toplam 606 katılımcı 3997 eserle katıldı. Seçici kurul tarafından 19 eserin ödül alması uygun görülürken, 83 eser de sergileme ve albüm çalışması için belirlendi. Gümüş’ün fotoğrafı çiftçi ve Üretici özel ödülünün yanı sıra, ödül alan eserlerden bir tanesi Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından seçilen, Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Ödülüne layık görüldü. Sanatçının ayrıca 'Bulgur Kaynatma' isimli fotoğrafı ise sergilenme aldı.

Mustafa Gümüş yapmış olduğu açıklamada, "Ödül ve Sergileme alan fotoğrafçı arkadaşlarımı tebrik ederim.Böyle bir yarışmadan Ödül almak benim için ayrı bir gurur.2013 yılından bu yana ‘Yörüklerin İzinde’ adı altında fotoğraf çalışması yapmaktayım ve Yörük Kültürünün tanıtımı ile ilgili Yurtiçinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te ve Hırvatistan’ın Başkenti Zagreb te fotoğraf sergim oldu. Yörük Kültürün ve Gülnar ilçemizin tanıtımına katkı sunmak benim için ayrı bir gurur. Gülnar ilçemizin tanıtımında ve Yörük yaşamının sıkıntılarına çözüm üretmek için özel çaba sarf eden Gülnar Kaymakamımız Yunus Emre Bayraklı ’ya, bu güne kadar maddi ve manevi desteğini esirgemeyen değerli büyüğüm Mustafa Baysan abime, her zaman desteğini esirgemeyen çalışmalarımı önemseyen, personeli olmaktan onur duyduğum Belediye Başkanım Alpaslan Ünüvar a teşekkür ederim" dedi.

12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması, “Genel”, “Çiftçi”, “Öğrenci”, “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları”, “Denizbank Çalışanları” ve bu yıl konusu “Çiftçi Varsa Hayat Var” olan “Tema” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirildi.


Etiket: mersin, haber, mustafa, gümüş


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA