Büyükşehir kreşlerinde çocuklar keşif yolculuğuna çıkıyor

Tarih: 8 Eylül 2021 Çarşamba 10:48

Büyükşehir Belediyesi’nin Hal Kompleksi içindeki Münir Özkul Kreşi ile Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Adile Teyze Kreşi’nde yeni eğitim dönemi başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ninT ürkiye’de Hal Kompleksi içinde açılan ilk kreş olma özelliği taşıyan Münir Özkul Kreşi ile Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hizmet veren Adile Teyze Kreşi’nde yeni eğitim dönemi başladı. 36-60 aylık çocukların bulunduğu kreşlerde eğitimler yaz ve kış olmak üzere iki ayrı dönem olarak gerçekleştiriliyor. Minikler, kış dönemi eğitimlerine dans gösterisiyle başladı.

GELİŞİMSEL ÖZELLİĞE GÖRE EĞİTİMLER

İki kreşteki toplam 47 çocuğa, alanlarında uzman ve deneyimli 7 öğretmen destek sağlıyor. Kreşlerde çocuklar öğretmenlerinin gözetiminde kendi bireyselliklerini kazanırken, aynı zamanda ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitimlerle destekleniyor. Kreşlerde çocukların gelişim özelliklerine göre Montessori, Waldorf, Pyp, ReggioEmilia, High Scope yaklaşımları temel alınarak hazırlanan eğitim programları çerçevesinde; bireysel ve grup aktiviteleri,sanatsal ve bilimsel çalışmalar, İngilizce ve müzik dersleri veriliyor. Bu eğitimlerle çocukların özgüven, inisiyatif, bağımsızlık, konsantrasyon, yaratıcılık ve çok yönlü gelişimleri destekleniyor.

Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, kreşlerde pandemi tedbirleri alınarak yeni eğitim dönemine başladıklarını ifade etti.Çocukların yaparak, yaşayarak ve keşfederek öğrenecekleri bir dönemin başladığını belirten Tanışık,“Bugün heyecan içerisindeyiz; tüm çocuklarımız, velilerimiz. Eğitim programı kapsamında çocukların gelişim alanlarına uygun; sosyal, bilişsel, duygusal, öz bakım alanlarını destekleyecek etkinlik içerikleri ile yılı geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

'BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALDIK'

Salgına karşı kreşlerde alınan önemlere de değinen Tanışık,“Gün boyu burada güvenli bir şekilde eğitim öğretim sürecine dahil oluyorlar.Çocuklarımızın HES kodlarını bir gün önce akşamdan kontrol ediyoruz. Aile bireylerinin içerisinde temaslı olan varsa kesinlikle çocuğumuzla teması 14 gün kesiyoruz.Bu anlamda bütün tedbirleri aldık. Gün içerisinde ateş kontrolümüzde oluyor” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Münir Özkul Kreşi’nde 36-48 ay grubu öğretmeni olarak görev yapan Burcu Özer, yeni eğitim dönemi için oldukça heyecanlı olduklarını ifade ederek,kreşte geçirdikleri bir günü ve verilen eğitimin içeriğini anlattı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA