Eğitime ilk adımı atan 16 bin öğrenciye ’ilk çantam’ hediyesi

Tarih: 7 Eylül 2021 Salı 15:32

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1’inci sınıf öğrencilerine kırtasiye malzemelerinin olduğu çantaları dağıttı.

Başkan Seçer, minik öğrencilerle sohbet ederek, yüzlerindeki gülüşe ortak oldu. Çantaları alan öğrencilerin teşekkürü üzerine Başkan Seçer, “Başarılı olun. Mutlu olun. Bizim için en büyük teşekkür bu" dedi. Proje kapsamında 13 ilçedeki 180 ilköğretim okulunda eğitim alan dezavantajlı toplam 16 bin öğrenciye çantaları ulaştırılıyor.

Başkan Seçer’in proje kapsamında katıldığı programa, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, CHP il ve ilçe temsilcileri ile Çay Mahallesi Muhtarı Ahmet Akyol katıldı. 'İlk Çantam' projesi kapsamında 13 ilçenin dezavantajlı mahallelerinde 1. sınıfa başlayan minik öğrencilere toplam 16 bin çanta dağıtılıyor. Renk renk çantaların içerisinde silgi, kalem, defter, boya malzemeleri gibi kırtasiye ürünleri yer alıyor.

“YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILIMIZ HAYIRLI OLSUN"
Başkan Seçer, Çay Mahallesi İlkokulu’nda eğitim alan 140 öğrenciye çantalarını dağıttı. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Başkan Seçer, “Umut ediyorum pandemi koşullarında korktuğumuz gibi sıkıntılar yaşanmaz. Zaten ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler mutlaka alınır ancak şu da bir realite; uzun aradan sonra yeni eğitim-öğretim yılında pandemi koşullarında bazı komplikasyonların olma ihtimali var. Bunun da tedbirini almamız gerekiyor" dedi.

Başkan Seçer, uzaktan eğitime göre pedagojik olarak daha yararlı bir eğitim şekli olan yüz yüze eğitimin devamı için maske, mesafe ve aşının önemine dikkat çekerek, öğretmenlerden görevlilere kadar herkesin aşı olmasının gerekliliğini vurguladı.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA