Artistik Cimnastik Dünya Kupası Mersin’de düzenlenecek

Tarih: 7 Eylül 2021 Salı 11:15

Mersin, dördüncü kez Artistik Cimnastik Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak.

Artistik Cimnastik Dünya Kupası (World Challenge Cup), 23 ülkeden 93 sporcunun katılımıyla 10-12 Eylül tarihleri arasında Mersin'de düzenlenecek. 

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FİG) 2021 Faaliyet programında yer alan organizasyonda; Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs, Hırvatistan, İsviçre, İtalya, Kanada, Letonya, Litvanya, Macaristan, Moğolistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Şili, Türkiye, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan 30 kadın, 63 erkek olmak üzere 93 sporcu mücadele edecek. Etkinlik, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Cimnastik Salonu’nda yapılacak.

Türkiye, bu organizasyonla birlikte Artistik Cimnastik Dünya Kupası'na dördüncü kez ev sahipliği yapacak. Bu önemli organizasyonda ülkemizi erkeklerde Mustafa Arca, Yunus Emre Gündoğdu, Sercan Demir, Kerem Şener, Mehmet Ayberk Koşak, Şevket Yıldız, Hamza Şamil Yılmaz, Onur Çelik, Bora Tarhan ve Hasan Bulut, kadınlarda ise Göksu Üçtaş Şanlı, Nazlı Savranbaşı, Cemre Kendirci, Sevgi Saygı Kayışoğlu ve Bilge Tarhan temsil edecek.

Spor Kenti Mersin’in bu önemli organizasyona hazır olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Artistik Cimnastik Dünya Kupası'na bu yıl dördüncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. 2013 Akdeniz Oyunlarından buyana Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından ilimize kazandırılan birbirinden devasa tesislerimizde Ulusal ve Uluslararası birçok Organizasyona Spor Kenti Mersin kimliğiyle ev sahipliği yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 17-20 Aralık 2020 tarihlerinde 15 ülkeden kadın erkek 90 sporcunun katılımıyla ev sahipliğini yaptığımız Avrupa Cimnastik Şampiyonası’ndan sonra, 10-12 Eylül 2021 tarihleri arası 23 ülkeden 93 sporcunun mücadele edeceği Artistik Cimnastik Dünya Kupası (World Challenge Cup) için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu Organizasyonun ilimizde yapılmasında emeği geçen sayın valimiz Sayın Ali İhsan Su başta olmak üzere, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.


Etiket: mersin, cimnastik, gymnastic, gymnasticworlchallengecup,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA