Hüsnü Şenlendirici, Mersin’e gelecek

Tarih: 3 Eylül 2021 Cuma 12:14

Klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Mersin’de konser verecek.

Dünyaca ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında kente gelerek, müzikseverlerle buluşacak.

Sanatçıya kendi orkestrasının eşlik edeceği konser, 24 Eylül 2021 Cuma saat: 20.00’de Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak yer alacak. Konserde, Şenlendirici’nin sevilen eserleri seslendirecek.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ KİMDİR?
Müzik geleneğine sahip bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Hüsnü Şenlendirici, dedeleri Hüsnü Şenlendirici (klarnet, trompet) ve Fahrettin Köfeci (klarnet) ve babası Ergün Şenlendirici (trompet) gibi henüz 5 yaşındayken klarnet çalmaya başlar. Özellikle 12 yaşına kadar Ege ve Anadolu'nun müzikal zenginliği ile yoğrulan Şenlendirici, 1988'de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü’ne girdi. O yıllarda, Okay Temiz'in 'Magnetic Band' grubu ile çalmaya başlayan sanatçı, grupla birlikte dünya festivallerinde Türkiye’yi temsil etti. Aynı zamanda, babası Ergun Şenlendirici'nin 6 kişilik grubu Laço ile yurtdışında önemli festivallere de katıldı. Başta Türk Müziğinin çeşitli dalları olmak üzere, Türk Pop ve cazının önemli sanatçılarına sahne ve albüm kayıtlarında eşlik etti. 


Etiket: mersin, mmf, uluslararasımersinmüzikfestivali, müzikfestivali, hüsnüşenlendirici, klarnet,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA