Büyükşehir, ‘30 Ağustos Minikler Zafer Kupası’ turnuvası düzenledi

Tarih: 2 Eylül 2021 Perşembe 16:21

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘30 Ağustos Minikler Zafer Kupası’ turnuvasında sporcu çocuklar zafer coşkusuyla ter döktü.

Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla minikler arasında bir futbol turnuvası düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi bünyesinde gerçekleştirilen turnuvaya, ‘30 Ağustos Minikler Zafer Kupası’  adı verildi. 2013-2014 doğum tarihli4 takımın minik sporcuları coşku dolu bir turnuvaya imza attı. Turnuvanın kazananı Mersin Büyükşehir Belediyesi Futbol Kursu oldu.

MİNİKLER SAHADA TER DÖKTÜ

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde yapılan turnuvada, Mersin Büyükşehir Belediyesi Futbol Kursu, Inter Academy Turkey, Altınordu Futbol Okulu ve Galatasaray Futbol Okulu yer aldı. Her takımın minik sporcuları ikişer müsabakada ter döktü. 20’şer dakikalık 2 devreden oluşan ilk müsabakalarda Mersin Büyükşehir Belediyesi Futbol Kursu, Galatasaray Futbol Okulu’nu 5-3 mağlup etti. Inter Academy Turkey ise Altınordu Futbol Okulu miniklerini 8-0 mağlup etti. Birincilik için karşılaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Futbol Kursu ile Inter Academy Turkey karşılaşmasında da kazanan 2-1’lik skorla Mersin Büyükşehir Belediyesi Futbol Kursu oldu. Böylelikle üst üste iki galibiyet alan Büyükşehir Belediyesi Futbol Kursu’nun minik sporcuları turnuvanın birincisi oldu.

AİLELER TURNUVAYI HEYECANLA İZLEDİ

Minik sporcuların büyük keyif yaşadığı turnuvada aileler de yer alarak, çocuklarının coşkusuna ortak oldu. Turnuvanın sonunda sporun barış ve kardeşliği özendirmesi amacıyla her takıma kupa dağıtılarak tüm minik sporculara madalya takıldı.

Turnuvayı planlarken 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı çocuklarla birlikte kutlamayı amaçladıklarını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Tarakçı, “7-8 yaş grubunda uzun süredir hareket etmeyen çocuklarımızı turnuva düzenleyerek hareket ettirelim istedik. Aslında bir şampiyon yok bugün. Çünkü hepsinin gönlümüzdeki yeri birincilik. Önemli olan burada bir netice alınması değil, bu çocukların kaynaşmalarına,birbirlerini tanımalarına vesile olmak” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA