Yangınzede üreticilere yem desteği veriliyor

Tarih: 29 Ağustos 2021 Pazar 11:32

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aydıncık ilçesindeki orman yangınında mağdur olan vatandaş ve üreticilere hayvan yemi ulaştırdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayının başında Aydıncık ilçesinde çıkan yangınlarda mağdur olan vatandaşların ve üreticilerin yaralarına merhem olmaya devam ediyor. Yangının ilk anından itibaren tüm birimleri ile bölgede seferber olan Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan yetiştiricilerini de unutmadı.

İlçede çıkan yangınlarda, evleri ile ağıllarının yanı sıra hayvanlarını otlattıkları mera ve otlaklar da yanan bölge üreticisi yeni bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. Mera ve otlakların yanması nedeniyle hayvanlarını otlatamadığı için hazır yeme ihtiyaç duyan ve ciddi yem maliyetleriyle karşı karşıya gelen küçük ölçekli küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin imdadına yine Büyükşehir Belediyesi yetişti.

Üreticilerin yem ihtiyacı üzerine harekete geçen Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ekipleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yerinde incelemeleri sonucunda oluşturduğu listeden ve Büyükşehir Belediyesi’ne başvuranlar arasından yem ihtiyacı olan üreticileri belirledi. Ekipler, çalışmalar sonucunda yem ihtiyacı olan 86 üreticiye 50’şer kiloluk torbalarla toplam 25 ton küçükbaş hayvan besi yemi dağıttı. Yapılan destekle, yangınzedeler yem maliyetinden Büyükşehir Belediyesi sayesinde kurtulmuş oldu.

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Ağustos ayının başında Aydıncık’ta yaşanan orman yangınlarında yanan mera ve otlakların küçükbaş hayvan yetiştiricilerini de olumsuz etkilediğini belirterek, “Özellikle küçükbaş hayvan üretimi yapan üreticilerimiz; otlatma yaptıkları meralar ve otlaklar yangından dolayı zarar gördüğü için yemle alakalı sıkıntı yaşadı. Hayvanlarını otlatamayınca hazır yemlere yönelmek zorunda kaldı. Üreticilerimiz için en pahalı girdilerin başında yem maliyetleri geliyor. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızın isteği doğrultusunda burada küçükbaş hayvan üretimi yapan üreticilerimize yem yardımında bulunmak istedik" dedi.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, aydıncık, yemdesteği,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA