Meslektaşlarının darp edilmesini protesto ettiler

Tarih: 26 Ağustos 2021 Perşembe 16:16

Mersin Tabip Odası üyeleri, yaşamını yitiren hasta yakınlarınca darp edilen sağlık çalışanlarına sahip çıktı.

Mersin'de bir araya gelen sağlık çalışanları, koronavirüs tedavisi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden hastanın yakınları tarafından saldırıya uğrayan meslektaşlarına sahip çıkarak, yaşanan olayı kınadı. 

Merkez Mezitli ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki özel bir hastanede 24 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü öğrenilen koronavirüs hastası H.Ç.'nin yaşamını yitirmesi üzerine yakınları hastaneye gitti. H.Ç.’nin bazı yakınları doktor Ö.D., başhemşire Ü.Ü. ile hemşire M.K.'yi darp etti. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi, hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif yaralanan 3 sağlık çalışanı ayakta tedavi edildi. Sağlık çalışanları darp raporu alırken, karakola giderek şüphelilerden şikayetçi oldu. 

Hastane önünde bir araya gelen sağlık çalışanları sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösterdi. Açıklamaya Mersin Tabip Odası, TTB ikinci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten.  Mersin Eczacı Odası, Eğitim Sen, VKD, İHD katıldı. Grup adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, sağlıkta şiddet yasasının daha etkin şekilde kullanılmasını istedi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin karşısında olduklarını kaydeden Antmen, faillerin bir an önce bulunarak gerekli cezanın verilmesini istedi. 

CEZASIZLIK ŞİDDETİ ARTIRIYOR
Antmen, "Yıllardır kanayan yaramız olan sağlıkta şiddet, pandeminin getirdiği ağır yük nedeniyle daha da görünür hale gelmektedir. Ülkedeki cezasızlıkla el ele yürüyen şiddet iklimi, saldırganların pervasızlığını daha da artırmaktadır. Şu an açıklamayı yapmakta olduğumuz Ortadoğu Hastanesi’nde 24 Ağustos 2021 günü, Saat 19.30 civarında ölen bir hasta gerekçe gösterilerek bir uzman doktor arkadaşımıza ve iki hemşireye görevleri başında iken kalabalık bir grup tarafından saldırı yaşanmıştır. Bu saldırganların, hastaları hastaneye geldikleri andan itibaren çalışanlara tehditler savurdukları, hastaları öldükten sonra da bu tehditlerini fiziksel şiddet ve hakaret ile sürdürdükleri görülmüştür. Mersin Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği olarak bu saldırıların hız kesmeden devam edebilmesinde cezasızlığın etkisini yıllardır vurguluyoruz. Sağlık Bakanlığı’nı sağlıkta şiddeti görmezden gelen, kışkırtan söylem ve politikalardan vazgeçmeye; etkin bir sağlıkta şiddet politikası için Türk Tabipleri Birliği ve sağlık emek örgütleriyle birlikte hareket etmeye, onların talep ve önerilerini dinlemeye davet ediyoruz. Mersin Tabip Odası olarak saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza ve Ortadoğu Hastanesi çalışanlarına bir kez daha geçmiş olsun diyor, sağlıkta şiddetin sona ermesi için her koşulda, bütün gücümüzle meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz" dedi.


Etiket: mersin, mersintabipodası, sağlıkçalışanı, saldırı, darp,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA