Başaran, gönüllü terapistliğe başladı

Tarih: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 12:09

Şarkıcı Yelda Başaran, sanatçı arkadaşlarına gönüllü terapistlik yapıyor.

Şarkıcı Yelda Başaran, şimdilerde 'uzman psikolog' kimliğiyle sanatçı arkadaşlarına gönüllü terapistlik yapıyor.

Cem Karaca, Edip Akbayram, Erol Büyükburç, Dadaşlar ve Okay Temiz gibi isimlerin ardından bateri çalan Halil Başaran'ın kızı olan Yelda Başaran, çocukluk hayali olan psikologluğa ulaşma sürecini anlattı. 2 albüm 1 maxi single yaparak müzik dünyasına girdiğini anımsatan Başaran, "Bu süreçte dizi oyunculuğu ve TV sunuculuğu yaptım. En sonunda çocukluk hayalimi gerçekleştirmek için Beyazıt İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi'nde lisansüstü psikoloji eğitimini tamamladım. Uzman psikolog ve psikoterapist olarak, yeme bozukluğu üzerine 3 yıl araştırma yaptım. Türkiye’yi il il dolaşarak yeme bozukluğunun bir psikolojik rahatsızlık olduğunu keşfettim ve bunun üzerine bir kitap yazdım" dedi. 

Zayıflama psikolojisi üzerine yazdığı kitabın uzun süre konuşulacağını ve kilo problemi olanların soruna başka pencereden bakacağını kaydeden Başaran, magazin dünyasındaki arkadaşlarına ücretsiz gönüllü terapistlik yaptığını kaydetti.


Etiket: mersin, yeldabaşaran, halilbaşaran, psikolog,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA