Aşure kazanları beraberlik için kaynadı

Tarih: 24 Ağustos 2021 Salı 14:07

Mersin kent genelinde aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen 50 bin adet aşure, kent merkezi ve ilçelerdeki vatandaşlara ikram edildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, aşurenin Muharrem ayının simgesi olduğunu vurgulayarak, “Muharrem ayında 12 gün orucun ardından aşure yapılıyor. Şifa verdiğine inanılan bir ürün. Eskiden özellikle şifa için yapılan aşure, öncelikle hastalara, sonra çocuklara, sonra halka dağıtılırmış. Biz de bu geleneğin bir uzantısı olarak Büyükşehir Belediyesi olarak aşuremizi yaptık. Aşurenin içinde çok farklı ürünler var; dövme, kuru fasulye, nohut, kayısı yöresel olarak elimizde olan tüm ürünlerden koyuyoruz. Bu çeşitlilikten güzel bir ürün ortaya çıkıyor" dedi.

Farklı ürünlerin bir araya gelmesiyle oluşan uyumu Mersin’deki etnik çeşitliliğe benzeten Yaşar, “Aşuredeki çeşitlilik Başkanımızın tüm şehrimiz için söylediği ‘Biriz, Beraberiz’ mesajında da var. Bu mesajdan hareketle Mersin’i tüm çeşitliliği ile bütün farklılığıyla bir araya getiren aşuremizi Başkanımızın selamıyla halkımızla paylaşacağız. Şu ana kadar 50 bin adet aşure dağıtıldı" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, aşure,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA