GSK’da altyapı seçmeleri sona erdi

Tarih: 24 Ağustos 2021 Salı 11:24

Mersin Büyükşehir Belediyesi GSK Erkek Basketbol Takımı’nın altyapı seçmeleri, 180 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) mücadele edecek olan Gençlik ve Spor Kulübü Erkek Basketbol Takımı’nın Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda altyapı seçmeleri yapıldı. Seçmelere spora ilgili toplam 180 çocuk başvurdu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin yaptığı seçmelere, 2004-2013 tarihleri arasında doğan spora ilgili çocuklar katılım sağladı. Bu sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde Süper Lig’e yükselme iddiasıyla mücadele edecek olan Erkek Basketbol Takımı’nın altyapı seçmelerine başvuran çocuklar büyük bir heyecan yaşadı. Aileleriyle birlikte seçmelerin yapıldığı salonun yolunu tutan çocukların ilk olarak ön kayıtları oluşturuldu. Ardından sahaya alınan çocuklar, antrenörlerin yönlendirmeleriyle elemelere katıldı.

GSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Erkek Basketbol Takımı Şube Sorumlusu Ali Çekiç, "Takımımız bu sene TBL'de oynayacak. Bu lig çok önemli bir lig. Süper Lig’in bir alt seviyesi. Dolayısıyla bu üst yapıda oynayacak takımımızın altyapısının çok sağlam olması gerekiyor. Bizim, Mersin’den sporcu ordusu, sporcu çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu amaçla bir seçme düzenledik. 2013 doğumlulardan 2004 doğumlulara kadar her jenerasyondan takımlar oluşturacağız. Dolayısıyla yaklaşık 9 yaş grubunda seçme düzenledik. Seçmelerimizde önünün açık olduğunu gördüğümüz yetenekli çocuklarımızı takımlarımıza yerleştireceğiz. Fakat daha henüz hazır olmayan çocuklarımızı da spor okullarımıza alarak, onları da ileriki seneler için yetiştirmeye çalışacağız. Biz, Mersinli gençlere yatırım yapmak istiyoruz. Buradan çok iyi oyuncular yetiştirmek istiyoruz" dedi. 


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, mersingsk, basketbol,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA