Başkan Seçer: Kazandırmak için proje yapıyoruz

Tarih: 21 Ağustos 2021 Cumartesi 15:27

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Kaba Yem Desteği Töreni’ne katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi koordinesinde, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Mersin Süt Üreticileri Birliği işbirliği ile 3 yıl sürecek yeni bir projeye imza atıldı. Bu kapsamda düzenlenen 'Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Kaba Yem Desteği Töreni'ne katılan Başkan Seçer, "Kandırmak için değil, kazandırmak için proje yapıyoruz" dedi.

Törende konuşan Seçer, "Dağıtımını gerçekleştireceğimiz Tarsus 339, Akdeniz 40, Mezitli 16, Toroslar 32, Çamlıyayla 5, Yenişehir 6 üretici olmak üzere toplam 438 üretici projede yer alacak. Gelecek yıl, ikinci yıl yani Anamur, Erdemli, Silifke ve Gülnar’da proje yürüyecek. Üçüncü yılda ki 3 yıllık bir proje, sadece Mut ilçemizde yapıp bu çalışmayı noktalamış olacağız. Her yıl için bu yılın verileri ile 1.5 milyon lira belediyemize bir maliyeti var bu çalışmanın. Üreticimize helali hoş olsun. Burada bizim görevimiz harama tenezzül etmeden, namuslu bir şekilde bu kaynakları vatanın her noktasına adaletli bir şekilde ayrım yapmadan tekrar aktarmak. Belediye olarak kandırmak için değil, kazandırmak için proje yapıyoruz" diye konuştu

Projenin ilk yılında 4 merkez ilçe ile Tarsus ve Çamlıyayla'da bulunan toplam 438 büyükbaş hayvan yetiştiricisine kaba yem desteği sağlanacak. 2021 yılı maliyeti 1 milyon 500 bin lira olan projede her bir yetiştiriciye yüzde 50 hibeli 5 ton kaba yem desteği verilecek.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA